Un fragment cu simboluri necunoscute descoperit in Romania va starni o adevarata furtuna mondiala! – Cap Limpede

Un fragment cu simboluri necunoscute descoperit in Romania va starni o adevarata furtuna mondiala!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Un fragment ceramic cu simboluri necunoscute, descoperit de arheologi pe santierul autostrazii Sibiu-Orastie, va starni o adevarata furtuna mondiala. 

Fragmentul ar putea dovedi ca in perioada respectiva existau sisteme de scriere si, potrivit lui Sabin Luca, este „singurul fragment cunoscut, din acest moment cronologic, cu astfel de simboluri”.

„Eu sunt zguduit. Am organizat nu stiu cate simpozioane, am publicat nu stiu cate volume internationale cu semne, simboluri, cautand sa destructurez ideea dupa care in perioada asta existau sisteme de scriere. Eu tot timpul am zis ca exista sisteme de comunicare care nu inseamna scriere, ci simboluri. 

Nu stiu ce sa zic in cazul acesta, e ceva ordonat, cu simboluri variabile, dar va dati seama ca nu e ornament. E clar ca e un sistem de punere a ceva intr-o ordine, cu tipuri diverse si va ramane un prilej de dispute. Cand va aparea in lumea internationala va starni o furtuna”, a afirmat directorul Muzeului National Brukenthal.

Complexul de locuinte a fost descoperit in situl arheologic denumit „Miercurea Sibiului 2”, localizat la nord de orasul Miercurea Sibiului, pe Valea Garbovei, si atesta primul val de neolitizare din Romania.

Sursa:  antena3.ro

Loading...

Citeste caplimpede


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close