Acasă Stirile zilei Stiinta O civilizatie straveche diferita de civilizatia maya avea cunostinte ingineresti avansate!

O civilizatie straveche diferita de civilizatia maya avea cunostinte ingineresti avansate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arheologii au descoperit in jungla din Honduras mai multe artefacte care reprezinta o civilizatie straveche ce avea cunostiinte ingineresti avansate.

Artefactele din acel sit arheologic, situat in provincia Mosquitia din estul Hondurasului, indica o civilizatie care detinea cunostinte artistice si ingineresti avansate, diferita de civilizatia maya, care a prosperat in aceeasi regiune, a precizat Virgilio Paredes, directorul Institutului National de Istorie si Antropologie din Honduras.

„Nimeni nu a mai ajuns in aceasta regiune in ultimii 600 de ani”, a adaugat el.

Jungla din Mosquitia se afla la o distanta de peste 320 de kilometri fata de capitala acestui stat.

Peste 52 de obiecte misterioase, inclusiv sculpturi din piatra, ingropate, reprezentand oameni si jaguari, dar si ramasitele unei piramide si ale altor structuri au fost identificate pana acum de o echipa de cercetatori din Statele Unite si Honduras.

Virgilio Paredes spune ca, deocamdata, nu este clar daca ruinele descoperite au legatura cu legendarul „Oras Alb”, mentionat pentru prima data de colonistii spanioli in secolul al XVI-lea, sau cu „Orasul Zeului-Maimuta”, popularizat de exploratorul american Theodore Morde, care sustinea ca a descoperit acea localitate antica in aceeasi regiune din Honduras, in anul 1939.

Numele noii civilizatii precolumbiene nu este deocamdata cunoscut.

„Ceea ce stim este faptul ca situl acopera teritoriile ocupate de doua orase care erau intens populate”, precizeaza Virgilio Paredes.

Cercetatorii considera ca ruinele precolumbiene dateaza din perioada anilor 1000 e.n. – 1200 e.n. si au fost detectate pentru prima data in 2012, cu ajutorul unor tehnici aerine de cartografiere.

Sursa: bzi.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos