In peninsula desertica numita Paracas din Peru un arheolog a facut o descoperire in 1928 ce poate schimba istoria omenirii din temelii.

Sub rocile si nisipul desertului, el a descoperit un imens cimitir. Tello a descoperit cele mai controversate oseminte, din istoria arheologiei. S-au descoperit cele mai alungite cranii, care au fost vazute vreodata.

Au fost descoperite 300 de cranii, care au o vechime de peste 3000 de ani. Craniile au fost supuse unor analize si specialistii au ajuns la concluzia ca ADN-ul nu este de origine umana.

In multe culturi a fost folosita practica de alungire a craniilor, dar tehnicile folosite au dat rezultate diferite.

Multe triburi din America de Sud legau capul copilului de niste liane care aveau bucati de lemn, pentru a exercita o forta care determina deformarea craniului.  Aceasta tehnica deforma forma craniului, dar nu-i marea volumul sau greutatea.

Craniile Paracas sunt cu 25% mai mari decat un craniu obisnuit si cu 60% mai voluminoase. In urma acestor constatari, cercetatorii au ajuns la concluzia ca nu au fost deformate prin tehnica practicata de membrii triburilor.

Craniile sunt structurate diferit fata de cel uman. Are o singura placa parietala, in timp ce craniul uman are doua placi.

Directorul muzeului din Paracas, locul unde sunt expuse craniile, a trimis mostre de par, piele si oase la cele mai cunoscute laboratoare, fara a specifica provenienta acestora, pentru a nu influenta parerea specialistilor si implicit interpretarea analizelor.

ADN-ul mitocondrial, mostenit de la mama, era foarte diferit de cel uman. Mai mult, geneticienii sustin ca ei nu se puteau imperechea. Implicatiile acestei descoperiri sunt enorme. Cine sunt acesti indivizi, cum au ajuns pe Pamant si de ce au avut un parcurs diferit fata de specia umana? O alta descoperire care ne pune pe ganduri este cea referitoare la craniul lui Napoleon.

Mare conducator, de o inteligenta sclipitoare, a scris istorie. Multi cercetatori au fost atrasi de personalitatea sa si i-au examinat cu minutiozitate osemintele. De curand, un genetician care studia hiopfiza lui Napoleon, dorind sa dea un raspuns la faptul ca Napoleon avea o inaltime mica, a facut o descoperire etonanta. El a descoperit un cip de un centimetru in osul cranian. Osul crescuse peste acest cip, semn ca cipul a fost implantat cand Napoleon era tanar.

Cipul nu seamana cu nimic din ceea ce inseamna tehnologie trecuta sau prezenta.

A fost rapit Napoleon? Istoricii sustin ca in vara anului 1794, atunci cand el avea 25 de ani, el a disparut pentru cateva zile. La intoarcere, el a spus ca a fost luat prizonier de fortele adverse. Nu exista niciun document istoric, din care sa reiasa ca el a fost prizonier. Superiorii lui l-au crezut si l-au promovat, devenind seful armatei. In 1804, dupa mai multe victorii s-a autoproclamat imparat. El ramane in istorie prin strategiile si tacticile militare care raman unice in istorie. Cercetatorii sustin ca acest implant i-a modificat activitatea creierului, dar si a inimii. Deseori el ducea mana la inima, devenise un fel de tic.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.