Mama lui “Jihadi John” si-a recunoscut fiul intr-un videoclip in care acesta decapiteaza un ostatic al Statului Islamic.

Mai multe rude ale teroristului s-au declarat oripilate de actiunile sale si au spus ca si-ar dori ca acesta sa moara. Un var din Kuweit al lui Mohammed, care nu a dorit sa-si divulge numele, a declarat ca familia il uraste.

“Speram sa fie ucis in curand. Ar fi o veste buna pentru familia noastra”, a declarat ruda teroristului.

Emwazi, care s-a mutat din Kuweit in nordul Londrei, la varsta de sase ani, a fost identificat saptamana trecuta ca fiind Jihadi John, calaul responsabil pentru decapitarea mai multor occidentali in Siria, scrie Daily Mail. Parintii teroristului au declarat ca acesta i-a mintit, spunand ca merge in Siria pentru a face “munca de voluntariat”.

Emwazi si-a recunoscut fiul in filmul cu executia jurnalistului american James Foley. Tatal lui Mohammed a fost politist in Kuweit, dar si-a pierdut locul de munca si s-a mutat in Marea Britanie, dupa invazia lui Saddam Hussein din 1990.

La Londra, Mohammed Emwazi a facut parte dintr-un grup violent, care folosea electrosocuri pentru a ataca diverse persoane cu bani din Mayfair. De asemenea, teroristul era deja prieten cu mai multi extremisti islamici, in momentul in care s-a inrolat in Statul Islamic si a participat la actiuni in Siria si Somalia.

Potrivit jurnalistilor de la Daily Mail, Emwazi s-a asociat cu Choukri Ellekhlifi, membru al unui grup care se ocupa cu jefuirea persoanelor cu bani din Londra. Emwazi a fost un adept al “predicatorilor urii”, cei care au “inspirat” o generatie de extremisti, precum “vaduva alba” Samantha Lewthwaite si ucigasii soldatului Lee Rigby din Woolwich, Michael Adebowale si Michael Adebolajo.

Emwazi s-a alaturat grupului jihadist Al-Shabaab dupa cateva saptamani de la absolvirea facultatii de programare din cadrul Westminster University, la Londra, in 2009. Acesta nu a reusit insa sa se alature Al-Shabaab in Somalia si a fost arestat. In cele din urma, a revenit in Marea Britanie si a intrat in atentia serviciilor secrete. In 2013, Emwazi a plecat in Siria si astazi, este cel mai cautat terorist din lume.

Potrivit jurnalistilor de la Daily Mail, a venit timpul ca autoritatile engleze sa monitorizeze studentii islamici din universitati si sa ii pedepseasca pe cei care sustin extremismul. Mai devreme sau mai tarziu, extremismul duce la violenta si raul trebuie “taiat de la radacina”, cere sursa citata.

tero 3

Sursa: gandul.info

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.