Acasă Life Dezvoltare Personala Un doctor celebru isi dezvaluie secretele! A luptat mult timp cu depresia...

Un doctor celebru isi dezvaluie secretele! A luptat mult timp cu depresia pana cand a descoperit planul fericirii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A treia saptamana

Presupune reducerea incarcaturii de informatii. Vietile noastre s-au schimbat dramatic, toate noile mijloace de comunicare ne afecteaza creierul: internetul, celularele, SMS-urile, email-urile. Sa zicem ca la ora 20, in fiecare seara, timp de o saptamana, o sa inchzi: calculatorul, telefonul etc. Trebuie sa stabilesti niste reguli, altfel iti va afecta toata viata. Te face sa te simti ca ziua ta de munca nu se incheie niciodata, nu ai niciodata destul timp, schimba felul in care iti functioneaza creierul.

 

A patra saptamana

Consta in experimentarea metodelor naturale antidepresive. Ashwagandha este o planta sigura si se poate folosi pe termen lung: protejeaza impotriva stresului si e un sedativ usor. Daca depresia e asociata cu anxietate, e un remediu util.

Un alt remediu: SAMe (S-adenozil-metionina) este disponibil la plafar, fiind un antidepresiv rapid. De regula, antidepresivele au nevoie de 2-4 saptamani ca sa aiba efect; acesta are efect in cateva zile: 24-48 de ore. Este sigur, se foloseste si ca analgezic, in artrita. Singura precautie este ca poate fi stimulant si nu ar trebui folosit de oameni cu tulburare bipolara. Totodata, nu trebuie luat aproape de ora de culcare. Deci acest ultim remediu e de incercat daca depresia persista dupa ce s-au folosit celelalte solutii expuse anterior.

Rhodiola este o planta foarte interesanta, originara din Tibet, careia i se spune si radacina arctica; este usor de procurat. Aceasta favorizeaza claritatea si concentrarea mentala, invioreaza starea de spirit. Si ea merita incercata, la nevoie.
De retinut: nu trebuie sa iei mai mult de una dintre plantele enumerate, o data! Trebuie sa vezi care iti prieste si ce efecte obtii.

In aceasta saptamana, sunt importante si exercitiile fizice precum si acupunctura. Aceasta din urma a fost folosita ca tratament simptomatic pentru depresie. Trebuie gasit un medic care sa stie sa o foloseasca in acest scop, fiind un tratament simptomatic ce merita incercat. Atingerea, in general, este foarte valoroasa, eliberand hormoni care ridica starea de spirit (in mod special oxitocina).

Recunostinta este la fel de buna ca sportul: a simti si a exprima recunostinta, care sunt doua lucruri diferite, ridica dramatic starea de spirit. Sunt lucruri pe care le luam ca de la sine intelese. Ca exercitiu, gandeste-te de ce esti recunoscator/ -oare si gaseste un mod de a exprima asta.

Un alt aspect extrem de important este postura: emotiile sunt corelate cu postura, desi adesea nu ne gandim la asta. Ajustand postura, iti poti afecta emotiile. De obicei, oamenii deprimati stau cocosati, au inima inchisa. Un exercitiu menit sa schimbe acest lucru este acesta: stand in picioare, intinde-ti bratele lateral. Palma stanga (care primeste) sa fie orientata in sus, iar cea dreapta – in jos. In timp ce inspiri adanc, ridica usor bratele, pana cand mainile ti se ating deasupra capului. Apoi, expira. Repeta de doua ori. Vei simti cum acest exercitiu iti deschide pieptul si permite patrunderea recunostintei.