Acasă Utile Dieta micului dejun! Cum sa slabesti in functie de ritmul organismului

Dieta micului dejun! Cum sa slabesti in functie de ritmul organismului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dieta aceasta a fost creata de Daniela Ja­kubowics, medic endocrinolog, cerce­ta­tor la Universitatea din Tel Aviv si autor al mai multor studii in domeniul bolilor metabolice si nutritiei. Ea susti­ne ca organismul proceseaza alimen­tele in mod diferit, in functie de mo­men­tul zilei. Metabolismul este influ­en­tat de ritmul circadian al orga­nis­mului – ritmul biologic intern al corpu­lui, pe o durata de 24 de ore, potrivit formula-as.ro.

Daniela Jakubowics a dezvoltat un plan de ali­mentatie prin care slabiti daca re­par­tizati caloriile in felul urmator: * 600-850 de calorii la micul dejun, * 350-400 de calorii la masa de pranz, * 150-200 de calorii la cina.

Micul dejun ar trebui sa fie bogat in proteine, de exemplu doua cani de lapte sau iaurt sau lapte de soia, la care se adauga omleta de albusuri sau frip­tura de carne slaba. Proteinele consu­mate dimineata ofera energie, constru­iesc masa musculara, cresc vigilenta si ajuta la mentinerea nivelului zaharului in sange timp de mai multe ore. De asemenea, este obligatorie o cantitate moderata de carbohidrati si grasimi, precum si un desert dulce. Dr. Jaku­bowics sustine ca o bucata de cio­co­lata, o placinta cu mere sau o prajitura satisfac pofta de dulce si pastreaza ridi­cat nivelul de serotonina pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui sa fie consumate inainte de ora 10 dimineata.

Masa de pranz ar trebui luata intre orele 14 si 15, chiar daca nu va e foa­me, si sa se limiteze la legume, fructe si alimente bogate in proteine, fara dulciuri sau carbohidrati.

Cina este minimala ­- ideal, doar le­gume, dar puteti adauga o cantitate mica de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteti bea ceai, cafea fara zahar, in orice moment al zilei. Urmati acest plan, iar kilogramele in plus se vor topi si veti ramane la greutatea dorita. Veti fi feriti de poftele de dulce de dupa amiaza si seara, si nu veti fi tentati sa abandonati dieta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos