Acasă Stirile zilei Stiinta Tunelurile ascunse ale Romaniei! Cum au aparut si cum poti ajunge la...

Tunelurile ascunse ale Romaniei! Cum au aparut si cum poti ajunge la ele!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania este strabatuta de aproximativ 500 de kilometri de tuneluri si catacombe sapate inca din timpuri stravechi, se arata intr-un volum intitulat “Secretele Romaniei subterane”.

Numeroase legende s-au pastrat pana astazi despre galeriile sapate in munti sau sub cetati, cu rol de cale de refugiu a populatiei din calea cotropitorilor.

Reteaua secreta de tuneluri si „Triunghiul de aur” al Daciei    

Ipoteza existentei unei retele de galerii subterane in interiorul Bucegilor circula de ani de zile. Unii spun ca ar fi o retea care comunica pe sub pamant cu piramidele din Egipt, altii, ca acolo se ascund baze secrete pe care nimeni nu ar trebui sa le cunoasca. O alta categorie merge chiar pana intr-acolo incat sustine ca ar fi o retea construita de civilizatii extraterestre care monitorizeaza atent tot ce se intampla pe pamant.

Despre aceste tuneluri, a caror existenta este amplu dezbatuta, dar nu a fost confirmata, se spune ca nu ar exista doar sub muntii Bucegi, ci in intregul arc carpatic, iar de ele se leaga mai multe legende.

In vremea dacilor se spune ca acestea erau cunoscute doar de preoti si de cateva capetenii. Tunelurile aveau fie un rol strategic, fie ascundeau tezaurul neamului, iar secretul retelei subterane din Bucegi a ajuns doar la cei care aveau menirea de a-l proteja.

Anumite masuratori au aratat ca exista doua tuneluri care traverseaza muntii din zona masivului Bucegi pana in apropiere de Pestera Ursilor, din Carpatii Occidentali. Se spune, de asemenea, ca exista galerii care comunica prin munte cu Retezatul si Raraul, din masivul Ceahlau, pe ale caror varfuri ar fi fost, la fel ca pe Varful Omu, sanctuare care formau „Triunghiul de aur” al Daciei.

Cei care s-au ocupat cu masuratorile in Bucegi dar si in celelalte masive din Carpati au intocmit o posibila harta a retelei subterane din muntii nostri si au constatat cu uimire ca tunelurile nu sunt dispuse haotic, ci formeaza conturul unui lup imens, cu gura cascata, al carui cap este in Muntii Apuseni, iar coada coboara pana aproape de Pietrosita, judetul Dambovita.

Continuarea pe adevarul.ro!

Citeste caplimpede