Trecerea la ora de vara a ZGUDUIT serios Romania! Cutremur de 4,9 grade resimtit pana in Bucuresti! – Cap Limpede

Trecerea la ora de vara a ZGUDUIT serios Romania! Cutremur de 4,9 grade resimtit pana in Bucuresti!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 02.44, in zona Vrancea, fiind simtit si in Bucuresti.

Seismul, care a avut epicentrul in judetul Buzau, este cel mai mare ca magnitudine inregistrat in acest an.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 141 de kilometri si a avut intensitatea IV in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (34 de kilometri), Targu Secuiesc (49 de kilometri), Ramnicu Sarat (54 de kilometri), Focsani (57 de kilometri) si Valenii de Munte (59 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,7 grade, s-a produs in noaptea de vineri spre sambata, in Vrancea.

De la inceputul acestui an, in zona Vrancea au fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, in 24 ianuarie si 16 martie, ultimul avand epicentrul in judetul Buzau.

In 22 noiembrie 2014, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Loading...

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close