Acasă Multimedia Fotogalerie TOP Zece cele mai terifiante momente surprinse in BIBLIE!

TOP Zece cele mai terifiante momente surprinse in BIBLIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Totul a fost profetit: ospatul, vinul, Eufratul, nimicirea. Cu Dumnezeu nu te poti juca. Bunatatea lui este indelung rabdatoare, indemnand la pocainta, dar si judecata Lui este necrutatoare, pentru cei care o calca in picioare. Imparatia lui Dumnezeu este vesnica. Nebucadnetar si Belsatar au murit dar Dumnezeu a ramas, la fel si slujitorul Sau Daniel. Sa invatam si din aceasta trista lectie de istorie, spre a nu o mai repeta.

 

1masacrul inocentei8. Sacrificarea inocentei

16. Iar cand Irod a vazut ca a fost amagit de magi, s-a maniat foarte si, trimitand a ucis pe toti pruncii care erau in Betleem si in toate hotarele lui, de doi ani si mai jos, dupa timpul pe care il aflase de la magi.

17. Atunci s-a implinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul:

18. „Glas in Rama s-a auzit, plangere si tanguire multa; Rahela isi plange copiii si nu voieste sa fie mangaiata pentru ca nu sunt”.

 

1prabusirea sodomei7. Prabusirea Sodomei si a Gomorei

1. Cei doi Ingeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot sedea la poarta Sodomei. Si vazandu-I, Lot s-a sculat inaintea Lor si s-a plecat cu fata pana la pamant

2. Si a zis: „Stapanii mei, abateti-va pe la casa slugii Voastre, ca sa ramaneti acolo; spalati-Va picioarele, iar dimineata, sculandu-Va, Va veti duce in drumul Vostru”. Ei insa au zis: „Nu, ci vom ramane in ulita”.

3. Iar el I-a rugat staruitor si S-au abatut la el si au intrat in casa lui. Atunci el Le-a gatit mancare, Le-a copt azime si au mancat.

4. Dar mai inainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetatii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tanar pana la batran, au inconjurat casa,

5. Si au chemat afara pe Lot si au zis catre el: „Unde sunt Oamenii, Care au intrat sa maie la tine? Scoate-I ca sa-I cunoastem!”

6. Si a iesit Lot la ei dinaintea usii si, inchizand usa dupa dansul,

7. A zis catre ei: „Nu, fratii mei, sa nu faceti nici un rau.

8. Am eu doua fete, care n-au cunoscut inca barbat; mai degraba vi le scot pe acelea, sa faceti cu ele ce veti vrea, numai Oamenilor acelora sa nu le faceti nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperisul casei mele!”

9. Iar ei au zis catre el: „Pleaca de aici! Esti un venetic si acum faci pe judecatorul? Mai rau decat Acelora iti vom face!” Si repezindu-se spre Lot, se apropiara sa sparga usa.

10. Atunci Oamenii aceia, care gazduiau in casa lui Lot, intinzandu-Si mainile, au tras pe Lot in casa la Ei si au incuiat usa;

11. Iar pe oamenii, care erau la usa casei, i-au lovit cu orbire de la mic pana la mare, incat in zadar se chinuiau sa gaseasca usa.

12. Apoi au zis cei doi Oameni catre Lot: „Ai tu pe cineva din ai tai aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul in cetate, scoate-i din locul acesta,

13. Ca Noi avem sa pierdem locul acesta, pentru ca strigarea impotriva lor s-a suit inaintea Domnului si Domnul Ne-a trimis sa-l pierdem”.

14. Atunci a iesit Lot si a grait cu ginerii sai, care luasera pe fetele lui, si le-a zis: „Sculati-va si iesiti din locul acesta, ca va sa piarda Domnul cetatea”. Ginerilor insa li s-a parut ca el glumeste.

15. Iar in revarsatul zorilor grabeau ingerii pe Lot, zicand: „Scoala, ia-ti femeia si pe cele doua fete ale tale, pe care le ai, si iesi, ca sa nu pieri si tu pentru nedreptatile cetatii!”

16. Dar fiindca el zabovea, ingerii, din mila Domnului catre el, l-au apucat de mana pe el si pe femeia lui si pe cele doua fete ale lui

17. Si, scotandu-l afara, unul din Ei a zis: „Mantuieste-ti sufletul tau! Sa nu te uiti inapoi, nici sa te opresti in camp, ci fugi in munte, ca sa nu pieri cu ei!

18. Iar Lot a zis catre Dansii: „Nu, Stapane!

19. Iata sluga Ta a aflat bunavointa inaintea Ta si Tu ai facut mila mare cu mine, mantuindu-mi viata; dar nu voi putea sa fug pana in munte, ca sa nu ma ajunga primejdia si sa nu mor.

20. Iata cetatea aceasta este mai aproape; sa fug acolo si sa ma izbavesc. Ea e mica si-mi voi scapa acolo viata prin Tine!”

21. Si i-a zis ingerul: „Iata, iti cinstesc fata si-ti implinesc acest cuvant, sa nu pierd cetatea despre care graiesti.

22. Grabeste dar si fugi acolo; ca nu pot sa fac nimic pana nu vei ajunge tu acolo!” De aceea s-a si numit cetatea aceea Toar.

23. Cand s-a ridicat soarele deasupra pamantului, a intrat Lot in Toar.

24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul

25. Si a stricat cetatile acestea, toate imprejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia.

26. Femeia lui Lot insa s-a uitat inapoi si s-a prefacut in stalp de sare.

27. Iar Avraam s-a sculat dis-de-dimineata si s-a dus la locul unde statuse inaintea Domnului

28. Si, cautand spre Sodoma si Gomora si spre toate imprejurimile lor, a vazut ridicandu-se de la pamant fumegare, ca fumul dintr-un cuptor.

29. Dar, cand a stricat Dumnezeu toate cetatile din partile acelea, si-a adus aminte Dumnezeu de Avraam si a scos pe Lot afara din prapadul cu care a stricat Dumnezeu cetatile, unde traia Lot.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos