Acasă Multimedia Fotogalerie TOP Zece cele mai terifiante momente surprinse in BIBLIE!

TOP Zece cele mai terifiante momente surprinse in BIBLIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mesajul lui Dumnezeu pentru Belsatar era compus din trei cuvinte: Numarat, cantarit si impartit.

,,Numarat, inseamna ca Dumnezeu ti-a numarat zilele domniei, si i-a pus capat.” (5:26) Daca in calendarul lui Belsatar acea noapte era ,,noaptea vietii sale” in calendarul lui Dumnezeu, acea noapte era ,,noaptea mortii sale”, dar pentru care Belsatar nu era deloc pregatit. Dumnezeu este Cel care ne-a dat un anumit numar de zile fiecaruia, iar cand acestea se scurg pana la ultima, suntem chemati acasa. Deasemenea, Biblia ne invata sa ne numaram bine zilele ca sa capatam o inima inteleapta. Asta inseamna ca trebuie sa fim pregatiti pentru moarte in orice clipa.

,,Cantarit, inseamna ca ai fost cantarit in cumpana si ai fost gasit usor!” (5:27) Cumpana este un dispozitiv de masurare a greutatii, prin comparare. Cumpana nu are gradatii, care sa indice valoarea de cantarit. Singurul lucru pe care poate sa-l faca, este sa indice cand greutatile asezate pe cele doua talere se afla in echilibru. Pe unul din talere se aseaza greutatea etalon, iar pe celalalt taler se aseaza greutatea de cantarit. Daca Dumnezeu ne aseaza in cumpana, inseamna ca pe celalalt taler aseaza o greutate ca si care doreste sa fim. Ce anume pune Dumnezeu pe celalalt taler? In nici un caz nu pune alta persoana, pentru ca El nu ne-a creat pe toti la fel. Pe celalalt taler Dumnezeu ne pune tot pe noi, dar asa cum ne-a planificat El sa fim. Daca nu ne ridicam la greutatea spirituala pe care El a intentionat-o pentru noi, urmeaza judecata. Autorul epistolei catre Evrei, evaluandu-i pe credinciosi, deasemenea ii gaseste usori: ,,In adevar, voi care de mult trebuia sa fiti invatatori, aveti iarasi trebuinta de cineva sa va invete cele dintai adevaruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, si ati ajuns sa aveti nevoie de lapte, nu de hrana tare. Si oricine nu se hraneste decat cu lapte, nu este obisnuit cu cuvantul despre neprihanire, caci este un prunc. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a caror judecata s-a deprins, prin intrebuintare, sa deosebeasca binele si raul.” (Evr.5:12-14) Noi crestem in masura in care ramanem in Cristos, in Trupul Sau, si in masura in care luam prin credinta tot ce vine de la El. Dar daca traim in neascultare, inafara voiei Sale, impotrivindu-ne mereu planurilor Sale, atunci ramanem usori, iar la test vom fi descalificati.

,,Impartit, inseamna ca imparatia ta va fi impartita, si data Mezilor si Persilor!” (5:28) Lucrul pe care il descoperim aici este faptul ca pentru pacatele lui Belsatar trebuie sa sufere tot imperiul. Pacatele noastre nu ne afecteaza numai pe noi, ci si pe cei din jurul nostru. Lucrul acesta este valabil si in ce priveste trairea in neprihanire. Ea aduce beneficii, nu numai asupra vietilor noastre, ci si asupra vietii celor din jurul nostru. Asadar, noi putem fi o binecuvantare sau un blestem, pentru semenii nostri.

Lucru foarte important de remarcat, este faptul ca daca lui Nebucadnetar i s-a acordat inca un an de gratie, de la anuntarea pedepsei, in care a avut timp sa se pocaiasca, lui Belsatar nu i se mai acorda nici o clipa de pocainta. Pentru el pedeapsa era iminenta, fara acordarea sansei pocaintei. Acest lucru se datoreaza faptului ca Belsatar a avut mai mult har decat Nebucadnetar, avand in casa lui, zeci de ani, marturia unui om, in viata caruia Dumnezeu a lucrat prin semne si minuni. Harul lui Dumnezeu nu este acordat pentru a fi calcat in picioare, iar cei care nu tin seama de acest lucru, s-ar putea sa se trezeasca intr-o buna zi inafara perimetrului de operare al acestuia.

Judecata lui Dumnezeu a fost rostita, iar aplicarea pedepsei s-a facut fara intarziere. Ca o ironie din partea lui Dumnezeu, cea mai fortificata cetate a timpului, a cazut fara nici o lupta. Zidurile inalte de 100 de metri, groase de 30 metri si adanci tot de 100 de metri, n-au putut sa o scape de la dezastru. Turnurile de deasupra portilor de arama, canalele de apa din spatele zidurilor, cat si cel de-al doilea rand de ziduri de aparare, nu i-au putut opri nimicirea. Ca orice lucru creat de om, si Babilonul avea punctul lui vulnerabil, pe care Darius medul, dupa planul lui Dumnezeu, i l-a descoperit. Raul Eufrat trecea prin mijlocul cetatii, taind-o in doua de la un capat la celalalt. Dar si acolo unde apa trecea pe sub zid, era coborata printr-un canal la 30 metri sub nivelul solului, zidul de aparare era sapat pana la canal si cobora inca vreo 30 metri si sub canalul prin care curgea Eufratul. Practic, era imposibil de intrat in cetate prin apa, scafandrii nefiind inventati la acea vreme. Insa in noaptea aceea, Darius a deturnat cursul raului, iar persii au intrat in cetate prin canalul liber al Eufratului. De fapt, toate aceste lucruri au fost profetite de Isaia cu 200 de ani in urma, si de Ieremia cu 60 de ani in urma.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos