Acasă Life Dezvoltare Personala Te uiti ca boul la poarta noua? Iata cele 8 tehnici pentru...

Te uiti ca boul la poarta noua? Iata cele 8 tehnici pentru imbunatatirea creativitatii in momente critice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Poate e greu sa dai drumul creativitatii… poti crede ca devii creativ cand trebuie sa fii creativ, insa in momentul actului creator nu mai apare nimic, de parca atunci creierul tau a decedat.

Nu e nimic, nu ti se intampla doar tie, stai linistit; este normal si aici intervine prima tehnica pentru a iti inspira creativitatea.

NOTIUNI DE BAZA

De obicei, aceasta este partea cea mai grea din procesul de creatie. Poti sa stai sis a te uiti la pagina alba, dar nu se va umple daca nu scrii ceva pe ea.

Oricare ar fi procesul creativ pe care-l incerci, incearca-l. Poti scrie cateva paragrafe, sa le stergi, si apoi sa curga de la sine.

Daca trebuie sa faci ceva prost ca sa incepi, da drumul creativitatii pana cand apare geniul interior.

FA ALTCEVA

Pentru aceia dintre voi care au de obicei inspiratie, uneori nu puteti incepe sau produce ceva bun.

In acest caz ocupa-te de altceva: pune niste muzica, uita-te la un documentar sau fa ceea ce simti sa faci. Aceste lucruri pot da scanteia creativitatii tale, daca nu, macar faci ceva ce iti place si este o situatie win/win.

STIMULEAZA-TI MINTEA

Uneori ai nevoie de un stimul pentru a putea crea. Fa un puzzle, rezolva Sudoku sau fa un test online. Doar ocupa-te de orice care te poate face sa gandesti in afara sarcinii pe care incerci sa o finalizezi.

Cele mai bune revelatii vin atunci cand nu te gandesti la proiectele tale, asa ca acorda-ti jumatate de ora si lucrul acesta poate starni inspiratia si creativitatea ta.

PUNE-TI INTREBARI

Intrebarile sunt foarte bune pentru a stimula creativitatea, atat timp cat si dai raspunsuri. Daca iti zic ce culoare este cerul, poti sa te impotrivesti cat vrei, dar raspunsul va ramane tot albastru.

Ne place sa tragem concluzii, este felul in care creierul nostru a fost conceput.

Gandeste-te: Game of Thrones, chiar si Keeping Up With The Kardashians, sunt programe care au succes pentru ca au fost concepute sa te tina in suspans si sa puna intrebari la care tu nu ai avea niciodata un raspuns. Asa ca o sa te uiti si saptamana viitoare pentru a primi raspunsul si pentru a primi inca 5 intrebari.

Daca iti pui intrebari constructive, poti stimula si raspunsuri bune si creativitatea poate fi si ea la cote maxime.