Acasă Sanatate Stramosii nostri dezvaluie care este digestia specifica fiecarei persoane!

Stramosii nostri dezvaluie care este digestia specifica fiecarei persoane!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De multe ori suntem intrigati de faptul ca, daca mancam acelasi tip de mancare, cu aceeasi cantitate de calorii, unii dintre noi se ingrasa, iar altii nu.

Unii dintre noi isi mentin silueta, chiar daca mananca haotic, altii se ingrasa de la o bucatica de ciocolata. O masa poate fi foarte nutritiva pentru mama, inutila pentru copii si de-a dreptul daunatoare pentru sanatatea tatalui.

Obtinem rezultate diferite consumand aceleasi alimente, pentru ca fiecare dintre noi este o fiinta unica.

Pe baza capacitatii organismului de a absorbi mancarea, stramosii nostri au impartit persoanele in trei tipuri: Suflu (X), Fiere (Y) si Mucus (Z).

Caracteristicile tipului X-Suflu:

Fizice:

1. Oase mici, zvelt, de inaltime mica sau medie, aspect bolnavicios, rece, timid.

2. Mani subtiri, reci si uscate la atingere.

3. Miscari rapide, mers usor si lin.

Fiziologice:

1. Greutate corporala stabila, metinuta uasor, fara diete, tulburari digestive frecvente.

2. Somn scurt si superficial.

Intelectuale:

1. Vesel, energic.

2. Absorbire rapida a informatiei, memorie scurta

3. Socializeaza si comunica usor.

Prefera mancarurile grase si uleioase.

Prefera anotimpurile calde, are o toleranta scazuta la frig si o piele uscata in timpul iernii.

Probleme de sanatate specifice: piele uscata, diaree, constipatie, dureri articulare si de oase.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Cereale: grau, orz, porumb, hrisca, orez.

2. Toate tipurile de produse lactate fermentate, dar cu moderatie.

3. Zaharuri: miere, zahar brut.

4. Toate tipurile de uleiuri vegetale obtinute prin presare la rece.

5. Fructe dulci si pepene.

6. Legume crude: sfecla, morcovi, sparamghel, cartofi, castraveti, ceapa.

7. Toate tipurile de nuci.

8. Condimente: usturoi, ceapa, ghimbir, scortisoara, piper negru, chimen, sare, mustar.

9. Supa de urzica si supa de usturoi.

10. Peste, oua.

Caracteristicile tipului Fiere – Y:

Fizice:

1. Marime medie, par roscat sau gri, calvitie.

2. Palme de marime medie.

3. Miscari calme, normale, mers lin.

Fiziologice:

1. Digestie buna daca are mese regulate, altfel este sensibil.

2. Somn normal, vise frecvente.

Intelectuale:

1. Bine organizat si meticulos.

2. Niveluri diferite de capacitate mentala.

3. Usor iritabil.

Prefera mesele reci, in cantitati moderate.

Are o toleranta scazuta la caldura in timpul iernii, este usor obosit vara. Prefera toamna calduroasa si zilele calde, ploioase.

Probleme de sanatate specifice: inflamatii, febra, boli ale sistemului digestiv, boli de ficat, arsuri la stomac, agitatie, nervozitate.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Produse reci, de obicei lichide (apa, sucuri naturale, ceaiuri din plante).

2. Cereale: grau, ovaz, orz, germeni de grau, porumb, orez.

3. Produse lactate: unt.

4. Zahar brut.

5. Uleiuri: de masline, de floarea soarelui si de porumb, obtinute prin presare la rece.

6. Fructe: citrice, pepene, struguri si alte fructe dulci – proaspete sua uscate.

7. Legume: dovleac, castravete, cartofi, varza, fasole, mazare, pastarnac, patrunjel.

8. Condimente: coriandru, scortisoara, piper negru, marar, usturoi.

9. Supe de legume.

10. Peste, galbenus de ou, fructe de mare.

Caracteristicile tipului Mucus-Z

Fizice:

1. Oase mari, tendinta de ingrasare.

2. Maini mari, reci si umede.

3. Miscari incete, mers greoi.

Fiziologice:

1. Procese fiziologice lente.

2. Mancare in cantitati moderate, tendinta de ingrasare, dificultati in a pierde din greutate.

3. Somn calm, cel putin opt ore pe zi.

Intelectuale:

1. Foarte precaut, fiecare actiune este gandita atent.

2. Asimilare si retinere a informatie cu usurinta.

3. Calm si greu de enervat, dar odata suparat insista sa se certe.

Prefera mancarurile calde si fara grasimi, in catitati moderate.

Nu suporta vremea ploioasa sau umeda, care ii provoaca depresii.

Probleme de sanatate specifice: obezitate, depresii, piele palida, raceli frecvente.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Mese calde si usoare, ceaiuri din plante, apa.

2. Cereale: orz, porbumb, mei, hrisca, ovaz, orez.

3. Produse lactate fermentate si unt, cu moderatie.

4. Miere.

5. Uleiuri vegetale de toate tipurile, obtinute prin presare la rece.

6. Fructe: mere, pere, rodii, struguri, gutui, pepeni, fructe dulci in cantitati moderate.

7. Toate tipurile de condimente naturale, mai putina sare.

8. Supe de legume.

9. Oua, peste.

10. Toate tipurile de nuci.

Aceasta clasificare este doar o generalizare, pentru majoritatea oamenilor este specifica o combinatie a doua sau chiar a celor trei tipuri de mai sus, din care unul este dominant.

Totusi, atunci cand dorim sa ne planificam meniul zilnic, se pot obtine rezultate foarte bune folosind aceasta clasificare.

Sursa: Secretele