Acasă Sanatate Sapte nutrienti si alimente care mentin creierul tanar si previn dementa!

Sapte nutrienti si alimente care mentin creierul tanar si previn dementa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

4. Magneziul
Oamenii de stiinta sustin ca deficienta de magneziu poate juca un rol in declinul cognitiv, imbatranirea creierului, si in cele din urma, in aparitia dementei. Deci consumul de alimente care contin magneziu, cum ar fi spanac, seminte de dovleac, iaurt, migdale, fasole neagra, avocado, smochine, ciocolata neagra, sau banane – va poate ajuta sa luptati impotriva efectelor imbatranirii creierului.

5. Afinele
Afinele, pe langa faptul ca sunt delicioase, ajuta la imbunatatirea memoriei. Conform unui studiu din 2010, afinele s-au dovedit a avea efecte antioxidante si anti-inflamatorii. Acestea contin, de asemenea, antociani compusi care imbunatatesc semnalele neuronale in zonele responsabile cu memoria. in cadrul studiului, cercetatorii au descoperit ca participantii care au baut suc de afine salbatice in fiecare zi au avut o capacitate mai mare de invatare.

6. Cruciferele
Potrivit National Institute on Aging consumul de fructe, legume si cereale integrale poate opri declinul cognitiv si aparitia altor boli cronice, cum ar fi bolile de inima si diabetul de tip 2. Legumele crucifere verzi, in special, (cum ar fi broccoli) s-au dovedit a reduce rata de declin cognitiv. Dieta mediteraneana bogata in legume, leguminoase, fructe, cereale, peste, ulei de masline, cantitati moderate de alcool – precum si un consum redus de grasimi saturate, produse lactate, carne de pasare s-a dovedit a fi benefica pentru sanatatea mintala, comparativ cu dietele „vestice”, bogate in grasimi, carbohidrati si carne.

7. Ceaiul verde
Ceaiul verde este bun pentru o multime de lucruri – printre care si protejarea memoriei. intr-un studiu recent realizat la Universitatea din Basel, cercetatorii au descoperit ca extractul de ceai verde imbunatateste procesul de gandire si memorie de lucru. RMN-ul a aratat o crestere in conectivitate intre cortexul parietal si cortexul frontal al creierului, ceea ce inseamna ca ceaiul verde „ar putea creste plasticitatea sinaptica pe termen scurt a creierului, „, a declarat profesorul Stefan Borgwardt, un autor al studiului.

Sursa: doctorulzilei