Acasă Sanatate Un medic celebru dezvaluie de ce apar durerile de calcai! Vezi cand...

Un medic celebru dezvaluie de ce apar durerile de calcai! Vezi cand trebuie sa mergi la doctor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Durerile de la nivelul calcaiului sunt extrem de comune, insa multi oameni nu le acorda suficienta atentie si evita sa mearga la medic pentru o evaluare. Dr. Tarek Nazer prezinta cele mai frecvente cauze ale durerilor de calcai:

Fasceita plantara

Este cea mai comuna cauza a durerilor de la nivelul calcaiului, reprezentata prin inflamatia fasceitei plantare, ce formeaza scobitura piciorului. Durerile apar la mersul indelungat si in ortostatismul prelungit.

Pintenii calcaneeni

Acesti pinteni apar ca niste osteofite (proeminente osoase) pe marginea plantara anterioara a calcaneului, de regula se asociaza si cu fasceita plantara. Cauzele aparitiei sunt numeroase de la efortul fizic prelungit, sariturile, alergatul sau ortostatismul prelungit.

Sindromul de tunel tarsian

Acest sindrom apare din cauza compresiei nervului tibial posterior la nivelul tunelului tarsian, ce provoaca senzatii de amorteala, dureri de tip nervos in zona calcaiului si dureri la mers si la suprasolicitare.

Durerile in partea posterioara a calcaiului

Durerile ce apar in zona posterioara a calcaiului in locul de insertie al tendonului achilian pot fi provocate de tendinta achiliana sau de osteofite marginale la zona de insertie, ce provoaca o inflamatie locala si dureri la nivelul calcaiului, mai ales in timpul mersului sau dupa repaus prelungit.

Cand e nevoie sa mergem la un doctor ortoped?

Daca prezentati dureri repetate in zona calcaiului si va creeaza un disconfort continuu, trebuie sa va prezentati la medic pentru o evaluare si un plan de tratament sau daca prezentati unul din urmatoarele semne:

– Imposibilitatea de a calca pe calcai fara a avea dureri;

– Dureri ce se accentueaza la mers sau in ortostatismul prelungit;

– Inflamatie locala si schimbarea culorii pielii in zona respectiva;

– Semnele de infectie locala.

Tratamentul

Este foarte important sa identificam cauza ca sa aplicam tratamentul corect. Cele mai folosite metode de tratament sunt:

– Reducerea activitatiilor fizice si a suprasolicitarii, prin reducerea activitatilor fizice solicitante automat se reduce inflamatia si se reduc durerile locale;

– Aplicatii reci locale, atunci cand zona este inflamata. Aplicatiile reci au un rol importat in atentuarea durerii si reducerea inflamatiei;

– Exercitiile de intindere a fasceitei permite o elasticitate mai mare a acesteia si reducerea tensiunii in zonele de stres local;

– Medicamentele antiinflamatoare locale si adminstrate pe cale orala;

– Talonete speciale potrivite pentru afectiunea respectiva;

– Infiltratii locale cu diferite substante pentru a grabi procesul de vindecare.

Sursa: Ziare.com