Acasă Stirile zilei Stiinta O sfera misterioasa cu ADN extraterestru a fost descoperita in atmosfera Pamantului!

O sfera misterioasa cu ADN extraterestru a fost descoperita in atmosfera Pamantului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O sfera misterioasa cu ADN extraterestru a fost descoperita de cercetatorii britanici in atmosfera Pamantului.

Descoperirea ar putea sa bulverseze complet parerea pe care oamenii o au despre viata de pe Terra si din Univers. Mai multi cercetatori englezi au anuntat ca au descoperit in atmosfera inalta a Terrei o sfera de metal microscopica, continand materie organica, si au afirmat ca aceasta a fost trimisa pe Pamant de o civilizatie extraterestra cu scopul de „a insamanta” planeta noastra.

Misterioasa sfera microscopica din metal a fost fotografiata in momentul in care expulza o substanta biologica. Potrivit savantilor britanici, acea substanta ar putea fi material genetic. Ea a fost descoperita de o echipa de cercetatori de la Universitatea Sheffield si de la Centrul de astrobiologie din cadrul Universitatii Buckingham.

Mai multe teorii au fost formulate pentru a explica existenta acestei sfere. Cel mai des vehiculata, cunoscuta sub numele de „teoria panspermiei”, confera sferei o origine extraterestra si afirma ca acea „bula” avea misiunea de a aduce pe Terra materiale genetice propice vietii. Savanti de renume mondial, precum astrofizicianul Carl Sagan si Francis Crick, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea structurii ADN-ului, sprijina de multi ani aceasta teorie.

Profesorul Milton Wainwright, coordonatorul echipei care a descoperit misterioasa sfera metalica, o descrie pe aceasta prin urmatoarele cuvinte:

„O bila cu diametrul unui fir de par uman, care are filamente la exterior si material biologic in centrul ei”.

„Am fost stupefiati cand analiza cu raze X ne-a aratat ca sfera este facuta in principal din titan, cu cateva urme de vanadiu”, a adaugat cercetatorul britanic.

Savantii au descoperit sfera dupa ce au trimis baloane meteorologice la o altitudine de 27 de kilometri, cu misiunea de a recolta microparticule provenind din spatiu. Obiectivul studiului coordonat de profesorul Milton Wainwright consta tocmai in gasirea unor dovezi care sa ateste ipoteza potrivit careia organisme vii microscopice ajung in permanenta pe Terra. Cercetatorul britanic spune ca sfera descoperita a lasat o urma importanta, in urma impactului cu balonul:

„Acest fapt dovedeste ca ea cobora pe Terra, venind din spatiu. Un organism provenind de pe Terra nu s-ar fi deplasat cu o astfel de viteza in timp ce cadea din nou spre Pamant si nu ar fi provocat un astfel de impact”.

NASA a lansat la randul ei un program de cercetari stiintifice comparabil, iar noua descoperire a avut loc la cateva luni dupa infiintarea de catre cercetatorii britanici si japonezi a Institutului de studii despre panspermie si astroeconomie, al carui obiectiv este de a dovedi ca viata de pe Terra provine din cosmos.

Reprezentantii acelui institut afirma:

„Institutiile stiintifice au combatut aceste teorii, dar, acum, o serie de dovezi provenind din meteoriti, bacterii din spatiu si observatii recente au facut ca rezistenta lor in fata teoriei panspermiei sa devina mai putin puternica. Sa dovedesti ca Terra se afla intr-un schimb constant de materie cu Universul ar avea implicatii nu doar pentru identitatea noastra, ci ne-ar aduce cunostinte despre virusurile extraterestre, iar acest lucru ar putea fi important pentru evolutia si supravietuirea noastra”.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede