Acasă Stirile zilei Stiinta OMUL este un INTRUS pe PAMANT! ADN-ul nu a tinut pasul cu...

OMUL este un INTRUS pe PAMANT! ADN-ul nu a tinut pasul cu EVOLUTIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii americani au demonstrat ca doar 8,2% din ADN-ul uman este functional, ceea ce arata ca nu a putut tine pasul cu evolutia si ca omul este un intrus pe Pamant.

Inca de la inceputul anilor 2000, specialistii au atras atentia asupra structurii ADN-ului uman, care pur si simplu a fost impartita in doua categorii. Prima este cea a ADN-ului functional, in timp ce cealalta a fost numita sugestiv “junk ADN”, adica ADN-ul nefolositor.

Initial s-a crezut ca pe structura acestui ADN nefolositor se produc numeroase procese ale ADN-ului functional. Acesta a fost motivul principal pentru care structura in cauza a fost considerata de importanta maxima, iar procesele produse pe aceasta structura sunt cruciale pentru functionarea genomului uman.

In acest sens, specialistii de la Enciclopedia ADN din Statele Unite sugerau in 2012 ca 80% din ADN-ul uman detine functii biochimice importante. Pornind de la aceste “functii biochimice” numerosi oameni de stiinta au sugerat ca denumirea se intinde pe o scala mult prea larga, iar daca pe o structura se produc anumite procese nu inseamna neaparat ca ea este cu adevarat importanta.

Studiul in cauza a pornit de la aceasta controversa si a fost semnat de catre Gerton Lunter de la Universitatea din Oxford Wellcome Trust Centre de Human Genetics in Marea Britanie si a avut ca scop ca sa demonstreaza ca de fapt peste 90% din ADN-ul uman este inutil.

Au fost studiate numeroase modificari genetice de la anumite animale din ultimii 100 de milioane de ani. Spre surprinderea tuturor cele mai multe dintre vietuitoarele de pe Terra nu au suferit modificari genetice de amploare, ceea ce sugereaza ca structura lor ADN este una solida. Atunci cand a venit vorba despre om, rezultatele sunt de-a dreptul socante pentru ca numeroase modificari ale ADN-ului uman s-au produs in perioada mentionata. Concluzia specialistilor este una drastica: doar 8,2% din structura ADN-ului uman este cu adevarat functionala, in timp ce cealalta parte este chiar nefolositoare.

Aceasta concluzie ii conduce pe specialisti la ideea ca omul nu este o fiinta chiar atat de evoluata si natura l-a fortat de nenumarate ori sa se adapteze schimbarilor. ADN-ul si-a modificat structura de nenumarate ori, dar odata cu aceste modificari majore si-a pierdut din functionalitate. Este posibil ca omul sa nu fi tinut pasul cu procesul evolutiei si acesta sa fie motivul inadaptarii la numite conditii de viata sau chiar sa fie un provenit pe aceasta planeta.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos