Acasă Stirile zilei Amenintare cu BOMBA la doua banci din Chisinau inainte de vizita lui...

Amenintare cu BOMBA la doua banci din Chisinau inainte de vizita lui Klaus Iohannis!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Amenintare cu bomba la doua banci comerciale din Chisinau inainte de vizita presedintelui Klaus Iohannis.

Paznicii au alertat, la randul lor, administratia institutiilor si pe rezentatii MAI, care au evacuat zona.

„Politia a fost alertata de angajatii de paza a acestor banci, care la randul lor au primit mesaje prin sms, precum ca sediile a doua banci diferite au fost minate. Urmeaza a fi aplicate toate procedurile de verificare. Informatia a parvenit la orele 9:00. Au fost trimisi criminalisti si genisti de la BombTeh. Asteptam concluzia lor”, a declarat ofiterul de presa al directiei de Politie a Municipiul Chisinau, Adrian Jovmir.

Potrivit fostului ministru de Interne, Ghenadie Cosovan, in ultimii ani astfel de cazuri au loc tot mai des.

„Acest gen de infractiuni nu sunt preintampinate. Nu am vazut nici un caz sa fie mediatizat dupa ce a fost depistat infractorul. Instantele ar trebui sa ofere o sanctiune mai mare pentru vinovat, deoarece bancile vor avea prejudiciu in timpul in care nu vor functiona. Astfel, suma prejudiciilor se va tranforma in aceasta amenda, care cu siguranta se va cifra la sute de mii de lei, si, cetatenii vor sti ca nu trebuie sa se ocupe cu astfel de chestii”, Ghenadie Cosovan.

Locotenent-colonelul de politie in rezerva, Ghenadie Caraman, spune ca exista mai multe versiuni privind alerta cu bomba.

„Aceste cazuri trebuie examinate in mai multe versiuni. Prima ar fi alarma falsa, cea mai reala versiune. Ar putea fi si o reactie de razbunare a oamenilor. In caz ca vor fi gasite oarecare substante explozibile, trebuie examinata persiunea cu referire la participarea unor infractori, care au interese criminale fata de aceste banci. In caz de alerta falsa, glumetii or teroristii risca amenda destul de mare si ani buni de inchisoare”, a conchis Caraman.

Una dintre cele doua banci este situata pe Columna, iar alta pe Banulescu-Bodoni. Toti angajatii celor doua banci au fost evacuati.

Sursa: publika.md

Citeste caplimpede