Acasă Stirile zilei REACTIA lui KLAUS IOHANNIS dupa intalnirea cu liderul ucrainean, Petro Porosenko!

REACTIA lui KLAUS IOHANNIS dupa intalnirea cu liderul ucrainean, Petro Porosenko!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a avut o intalnire cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, acestia discutand despre calendarul viitoarei vizite a presedintelui Romaniei la Kiev si sprijinul bilateral.

Surse oficiale au declarat ca bilaterala dintre presedintele Klaus Iohannissi Petro Porosenko a fost ”foarte calda” si a durat aproximativ jumatate de ora, desfasurandu-se dupa declaratia de presa a presedintelui Ucrainei, la sediul Consiliului. Dupa aceasta intalnire, Porosenko a parasit lucrarile Consiliului European.

”Porosenko l-a salutat pe presedintele Iohannis in limba romana. A fost o intalnire foarte calda. Cei doi si-au amintit despre faptul ca s-au intalnit la mitingul de solidaritate de la Paris”, au precizat sursele citate.

Dialogul dintre cei doi sefi de stat a fost precedat de o intalnire, in marja Consiliului European, in sala de Consiliu, discutia privind viitorul relatiei bilaterale, sprijinul reciproc pentru proiecte bilaterale si pentru chestiuni de ordin regional intre cele doua tari.

In cadrul discutiei bilaterale, presedintele Klaus Iohannis si Petro Porosenko au stabilit calendarul intalnirilor viitoare, au mai precizat sursele citate.

Porosenko: Ii multumesc presedintelui Iohannis pentru sustinere, il astept curand la Kiev

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat, joi, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, ca a fost o intalnire ”fructuoasa” si ca i-a multumit presedintelui Romaniei pentru ”pozitia puternica de sustinere a Ucrainei”, adaugand ca il asteapta curand, la Kiev.

Dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, care a durat jumatate de ora, Petro Porosenko a declarat, la iesirea din Consiliul European, ca discutia cu presedintele Iohannis a fost ”fructuoasa”.

”Vreau sa ii multumesc presedintelui Romaniei pentru pozitia foarte puternica de sustinere a Ucrainei”, a spus Porosenko.

Presedintele Ucrainei a mai spus ca l-a invitat pe presedintele Romaniei la Kiev.

”Am avut o foarte importanta discutie bilaterala. L-am invitat sa viziteze Kievul si el a primit invitatia mea si il asteptam la Kiev, foarte curand”, a mai spus Petro Porosenko, la finalul intalnirii bilaterale.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos