Acasă Stirile zilei Situatiile in care bicarbonatul de sodiu poate fi chiar fatal pentru oameni!

Situatiile in care bicarbonatul de sodiu poate fi chiar fatal pentru oameni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit in numeroase feluri, dar si aceasta substanta are limitele ei. Ti-am aratat care sunt efectele benefice ale bicarbonatului de sodiu (citeste aici), ti-am spus de ce nu vor companiile farmaceutice sa stii despre cum poti inlocui medicamentele scumpe din comert cu bicarbonatul de sodiu (citeste aici), acum este timpul sa afli si la ce nu este bine sa-l folosesti!

Bicarbonatul de sodiu este folosit, de multe ori, pentru arsurile stomacale, insa nu trebuie sa uiti ca are o cantitate mare de sodiu. Daca medicul ti-a recomandat sa reduci consumul de sare, ar trebui sa eviti sa iti tratezi indigestia cu bicarbonat.

Pe langa efectele benefice, bicarbonatul de sodiu poate produce foarte multe efecte adverse: dureri de cap, greata si voma, iritabilitate, urinare frecventa, sange in urina, stare generala proasta, respiratie greoaie, pierderea apetitului, crampe si balonare, consum crescut de lichide, alcaloza metabolica etc.

Efectele prezentate mai sus apar foarte rar in cazul respectarii dozelor recomandate, insa au fost observate mai des in cazul persoanelor care folosesc bicarbonat de sodiu o perioada indelungata, sufera de afectiuni renale, hipertensiune, afectiuni pulmonare si cardiace.

Consumul unor cantitati mari de bicarbonat de sodiu poate afecta organele interne si in cazuri extreme poate produce decesul pacientilor.

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie administrat copiilor pana la varsta de 12 ani decat la recomandarea si sub supravegherea unui specialist.

Bicarbonatul creste cantitatea de sodiu din organism si nu trebuie folosit daca suferiti de hipertensiune sau urmati o dieta fara sodiu.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
Articolul precedentAmenintare cu BOMBA la doua banci din Chisinau inainte de vizita lui Klaus Iohannis!
Articolul următor13 imagini care te vor convinge sa vizitezi Salina Turda!