Acasă Stirile zilei Situatiile in care bicarbonatul de sodiu poate fi chiar fatal pentru oameni!

Situatiile in care bicarbonatul de sodiu poate fi chiar fatal pentru oameni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bicarbonatul de sodiu – Interacțiuni cu alte medicamente

Forma injectabilă de bicarbonat de sodiu pot fi incompatibilă cu noradrenalină și dobutamină. Chiar și atunci când bicarbonat de sodiu este folosit ca un antiacid, în doze mari, pot să apară probleme la persoanele care urmează un tratament cu benzodiazepine, Valium sau Xanax, suplimente de fier, ketoconazol sau Nizoral, litiu, methenamină, chinidină, aspirină, medicamente pentru diabet zaharat, sau tetraciclină.

Deși există riscul de a apărea aceste reacții adverse în cazurile amintite mai sus, bicarbonatul de sodiu poate fi administrat în condiții de siguranță pentru reducerea acidului din stomac, alinarea simptomelor ulcerului gastro-intestinal, sau pentru a crește pH-ul din sânge și urină.

Pentru corecția pH-ului, în general se începe de la 1 linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă pe zi. Dacă analizele arată că pH-ul este încă acid, medicul poate decide creșterea dozei de bicarbonat de sodiu pe zi. În orice caz, nu se va depăși cantitatea de 4 lingurițe pe zi.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
3
Articolul precedentAmenintare cu BOMBA la doua banci din Chisinau inainte de vizita lui Klaus Iohannis!
Articolul următor13 imagini care te vor convinge sa vizitezi Salina Turda!