Acasă Utile Mihaela Bilic dezvaluie secretul kilogramelor in minus! Este unul singur care functioneaza...

Mihaela Bilic dezvaluie secretul kilogramelor in minus! Este unul singur care functioneaza la toata lumea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai cunoscut nutritionist din Romania, Mihaela Bilic, dezvaluie secretul slabirii care functioneaza la toata lumea.

Cand nu putem schimba obiceiul, e musai sa schimbam eticheta, spune Bilic. „Fiecare inceput de an e mai greu…si pe cantar si legat de tot ce presupune planuri, asteptari, dorinte, decizii. incercam sa ne comportam diferit, sa renuntam la obiceiuri gresite, sa modificam ritualuri sau sa deprindem atitudini noi, insa de cele mai multe ori esuam in ceea ce s-ar numi „schimbarea” propriei fiinte, a felului de a fi. Dincolo de efort si vointa, obosim sa ne tot luptam cu noi, desi demersul este unul pozitiv, care ar trebui sa ne aduca o stare de bine ca rezultat.

Se vede treaba ca ceea ce consideram noi a fi „de bine” nu este perceput ca atare de fiinta noastra, altfel nu s-ar impotrivi. Nu exista un consens in ceea ce priveste evaluarea faptelor: mancam pentru ca ne place, deci e de bine, insa exageram cu mancarea si atunci e de rau. Chiar daca pare absurd, avem o logica de copii de gradinita: din moment ce un aliment/medicament ne face bine, ne gandim ca marind doza marim si efectul benefic. Ei bine e tocmai pe dos, la doza mai mare nu cresc decat efectele secundare negative.

Slabitul si abtinerea de la mancare par a fi situatii fara leac, tocmai din cauza „etichetarii” lor gresite: instinctul nostru considera ca e gresit sa te abtii sau sa slabesti si, ca urmare, ne saboteaza eforturile. si cum instinctele nu pot fi schimbate, ar parea ca situatia e fara iesire. Ce ramane de facut? Cu ajutorul mintii sa ne pacalim instinctele!

Explicatie: placerea este elementul care ne guverneaza viata, tot ceea ce facem si are ca rezultat placerea poate deveni un obicei fara a fi nevoie de efort, lupta, vointa; nu ne ramane decat sa definim ca placere evitatul alimentelor, saritul peste mese, stomacul gol, senzatia de foame, intr-un cuvant sa ne prefacem ca mancam. Daca inlocuim placerea de a manca cu placerea de a evita mancarea avem sansa sa scapam definitiv de obsesia curei de slabire. Cu siguranta nu e usor, inseamna o atitudine diametral opusa fata de interesul pe care il acordam in prezent mancarii. Dar daca obiectivul nostru central devine ne-mancatul, vom sti automat ce avem de facut. E ca atunci cand te hotarasti sa tii post, ai o detasare aparte, nimic nu te mai ispiteste.

Parerea mea e ca gresim dorindu-ne sa slabim, cred ca obiectivul ar fi sa ne oprim din mancat…kilogramele vor disparea ca o consecinta fireasca a faptelor noastre”, conchide Mihaela Bilic.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos