Acasă World Luna care declanseaza o „psihoza colectiva” in Rusia si omoara peste 18.000...

Luna care declanseaza o „psihoza colectiva” in Rusia si omoara peste 18.000 de rusi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In medie, 18.000 de rusi mor anual in luna ianuarie din cauza consumului de alcool pe durata sarbatorilor de iarna, relateaza The Moscow Times, citat de Digi24. Datele statistice arata ca alcoolul este principala cauza a ratei crescute privind mortalitatea prematura in Rusia. In unele regiuni, 70% dintre decesele in randul barbatilor de pana in 35 de ani au ca motiv consumul de alcool, avertiza anul trecut ministrul Sanatatii de la Moscova, Veronika Skvortsova, dand ca exemplu regiunea autonoma Chukotka.

In fiecare an, luna ianuarie, pe fondul petrecerilor de Craciun si de Anul Nou, inregistreaza o crestere subita a mortalitatii provocate de alcool, atingand un varf de 18.090 de decese, potrivit sociologului rus Alexander Nemtsov.

Nemtsov a efectuat o analiza pentru serviciul statistic national Rosstat pe un segment de timp care porneste din 2004 si pana in 2016.

Practic, spune sociologul, luna ianuarie declanseaza in randul rusilor o „crestere semnificativa a psihozei alcoolice in orasele mari”.

In iulie 2017, autoritatile de la Moscova au propus o solutie cel putin ciudata de a imbunatati sanatatea publica: inlocuirea consumului exacerbat de votca cu un consum mai mare de vin.

Ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachyov, declara ca rusii ar trebui incurajati sa bea vin si sa reduca consumul de bauturi alcoolice puternice, cum ar fi votca.

„Suntem o tara care, in general, bea alcool puternic, precum votca”, preciza ministrul pentru televiziunea NTV.

Tkachyov considera ca introducerea vinului in obisnuintele de consum ale rusilor va duce la imbunatatirea datelor demografice ale tarii.

Intr-un raport din 2015 al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica pe segmentul de timp cuprins intre 1992-2012, Rusia era declarata lider mondial in mortalitate pe fondul consumului de alcool.

„Piata rusa se schimba in favoarea vinului. Oamenii incep sa priceapa si sa fie interesati de vinul de calitate. Bineinteles, totul trebuie sa fie moderat: puteti muri si daca beti o galeata cu apa. Vinul trebuie si el consumat cu moderatie, chiar daca majoritatea rusilor nu inteleg asta”, mai spunea ministrul Agriculturii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos