Cap Limpede

World

Legatura dintre grasime si fericire. Slab despresiv sau un grasut fericit?

Cercetatorii de la Universitatea Bristol din Anglia au ajuns la concluzia ca persoanele cu exces de greutate sunt inclinate sa se considere mai fericite, in ciuda probabilitatii ridicate de a se imbolnavi de cancer, diabet sau afectiuni ale sistemului cardiovascular, scrie The Independent.

Astfel, in urma rezultatelor unei cercetari efectuate in anul 2007, la care au participat aproape 500.000 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani, specialistii au stabilit o legatura intre indicele de masa corporala (IMC), care arata raportul dintre greutatea unei persoane si patratul inaltimii sale, si starea de sanatate fizica si psihica a acestora.

Ei au ajuns la concluzia ca persoanele supraponderale sunt predispuse, in mai mica masura, la stres si, in general, sunt mult mai multumite de viata lor. Nutrientii si vitaminele pe care acestea le consuma le fac sa fie mai rezistente la problemele vietii, sunt de parere specialistii.

sursa: RADOR

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-102817").on("click", function(){ $(".com-click-id-102817").show(); $(".disqus-thread-102817").show(); $(".com-but-102817").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});