Grafenul este un material-minune care si-a aratat proprietatile uimitoare in diferite experimente, surprinzand savantii cu abilitatile de superconductivitate si rezistenta, scrie Futurism. In prima sa utilizare comerciala, cercetatorii au creat incaltaminte de alergat care poate imbunatati performantele sportive.

Savantii de la Universitatea din Manchester, impreuna cu brand-ul inov-8, vor folosi materialul gros de un singur atom de carbon pentru a crea incaltaminte de alergat care este flexibila si mai durabila decat orice gasit pana acum.
„Proiectul nostru unic face ca incaltamintea sa fie cu 50% mai rezistenta si cu 50% mai flexibila decat cauciucul standard, fara grafen”, a precizat Aravind Vijayaraghavan de la Universitatea din Manchester.
Noua inovatie mai adauga un element la posibilitatile (care par infinite) de utilizare a materialului. Aceasta este totusi prima utilizare comerciala, spre deosebire de altele care urmaresc proprietatile superconductoare sau rezistenta pentru crearea de echipament militar. Astfel, materialul poate schimba lumea, influentand o varietate incomensurabila de domenii.

sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.