Acasă Stirile zilei Campioana care nu s-a jucat niciodata cu papusi! Intamplarea care a dus-o...

Campioana care nu s-a jucat niciodata cu papusi! Intamplarea care a dus-o pe Simona Halep la tenis…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Simona Halep este campioana tuturor romanilor si nu doar datorita performantelor din tenis ci si modestiei de care da dovada in viata de zi cu zi. Dezvaluirile din trecutul ei arata insa ca a fost o fata ambitioasa, chiar daca putin cam baietoasa. Parintii spun ca nu ii placeau papusile si nici nu prea avea timp sa se joace cu papusi, asa ca sporturile erau jocurile preferate in familia Halep. Asta presupunea si amenajarea terenului de tenis in apartamentul copilariei, unde se juca tenis alaturi de fratele ei mai mare.

Simona Halep s-a nascut la 27 septembrie 1991 la Constanta, intr-o familie de aromani. Ea a copilarit intr-o casa modesta, din Piata Chiliei, pe care parintii ei, Stere si Stania au cumparat-o in anul 1990. Vacantele si le petrecea, uneori, la bunicii sai din partea tatalui, la Stejaru, judetul Tulcea.

Bunica, pe care o cheama tot Simona – Halep senior a respectat traditia aromanilor si le-a pus copiilor numele printilor – si-a amintit cu mare drag de copilaria nepoticii Simona: „O chemam la masa sa manance, dar nu voia. Se mai certa cu verii ei mai mari, ca se baga in joaca lor, dar tot nu se lasa“.

Legatura dintre Simona Halep si tenisul s-a stabilit datorita lui Nicolae, fratele ei mai mare. Dusa langa teren pentru a vedea antrenamentele acestuia, Simona s-a plictisit intr-o zi, a luat racheta in mana si a intrat pe teren.

„Am vrut ca macar baiatul meu sa urmeze sportul. Eu am fost fotbalist la Sageata Stejarul. Eram atacant. Locuiam la tara si parintii mei n-au avut posibilitatea sa ma sprijine“, si-a amintit tatal Simonei.

Nu baiatul insa avea sa-i indeplineasca visul, ci fata sa. Cand era mica, Simona era baietoasa. Nu voia sa se joace niciodata cu papusile si prefera sa bata mingea pe strada, sa joace fotbal!

„Nu purta fustita. Acum nu-i place echipamentul de tenis pentru ca are fusta“, a spus mama sa, Tania Halep. N-a trecut mult pana cand Simona a fost vazuta de profesorul de sport Ioan Stan de la Liceul Economic.

„Avea, cred, vreo patru ani si jumatate cand profesorul mi-a spus: «Aduceti-o la mine». Avea Simona o racheta de tenis mai mare decat ea“, a povestit Stere Halep.

Antrenamentele la tenis, istovitoare pentru alti copii de varsta ei, inclusiv pentru fratele mai mare care a si lasat racheta la scurt timp, erau pentru Simona o joaca. De mai multe ori pe saptamana, fata mergea insotita de parinti la antrenamente. Uneori, avea si cate doua sedinte pe zi.

„N-am avut papusi, n-am avut altceva. Jucam fotbal, jucam tenis, faceam fileu din ata, am gaurit asfaltul si am bagat doi stalpi si jucam tenis, si in casa la fel, am facut un mini teren de tenis si jucam cu fratele meu“, a rememorat Simona Halep.

sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos