Acasă Utile Gheorghe Mencinicopschi dezvaluie reteta dietei perfecte

Gheorghe Mencinicopschi dezvaluie reteta dietei perfecte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Calorii putine

Parca foamea ne chinuieste mai mult atunci cand am decis sa slabim si sa renuntam la paine, la pastele fainoase sau la dulciuri. In asemenea situatii, nutritionistii ne sfatuiesc sa ne potolim foamea cu o portie sanatoasa de legume sau fructe, pentru ca acestea confera senzatia de satietate rapid si au si putine calorii. Detoxifierea organismului si scaderea in greutate pot fi obtinute fara un regim restrictiv, apeland la ajutorul rosiilor, castravetilor, conopidei, dovleceilor sau gogosarilor. 100 g rosii contin 20 de calorii, conopida – 30 de calorii, castravetii – 19, dovleceii – 18, ardeiul gras rosu – 39, varza – 33. De asemenea, legumele au un continut ridicat de fibre alimentare solubile, care contribuie la reducerea colesterolului in sange si la arderea kilogramelor in plus.

Ce nu stiai despre morcovi

Disponibili in orice sezon, morcovii sunt un mijloc deosebit de intarire a imunitatii, au proprietati remineralizante, tonice, antianemice datorita continutului de vitamine (A, B, C). Vitamina A din morcovi contribuie la mentinerea frumusetii pielii, a parului, a ochilor, ajuta in procesul de crestere. Lipsa poftei de mancare poate indica uneori o carenta de vitamina A. Iar betacarotenul (provitamina A), prin care exceleaza morcovii, este cunoscut pentru reducerea riscului bolilor de inima si cancerului.

BROCCOLI. Aceasta leguma are actiune remineralizanta asupra organismului in perioada de toamna. Broccoli – o sursa extraordinara de vitamina C, betacaroten, acid folic – este recomandat in special varstnicilor, pentru ca o data cu inaintarea in varsta, organismul pierde din capacitatea de a fabrica antioxidanti proprii, fiind expus astfel atacului radicalilor liberi. S-a dovedit ca persoanele care mananca sau beau suc de broccoli de doua ori pe saptamana prezinta un risc scazut de a suferi de cancer.

PATRUNJELUL. Ce poate fi mai bun decat o tocanita de legume in care au fost adaugate frunze parfumate de patrunjel? Frunzele de patrunjel se disting nu numai prin mirosul imbietor, ci si prin continutul de vitamina C. 100 g frunze de patrunjel contin 200-400 mg vitamina C, mai mult decat aceeasi cantitate de portocale. Patrunjelul mai contine vitaminele B, E si minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu). Datorita acestora, patrunjelul este un foarte bun diuretic si depurativ.

ROSIILE. Datorita licopenului (substanta cu proprietati antioxidante), rosiile pot preveni cancerul de prostata in cazul barbatilor – arata un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Kentucky. De asemenea, rosiile scad riscul de infarct miocardic. Aceste legume contin foarte multa apa – 94%, avand proprietati detoxifiante si depurative puternice. 100 g rosii contin 17 calorii, 1 g fibre alimentare, 250 mg potasiu, 11 mg magneziu, 25 mg fosfor, 10 mg calciu, 620 micrograme betacaroten.

VARZA. Are un continut ridicat de potasiu (270 mg), calciu (52 mg), vitamina C (50 mg), betacaroten (380 micrograme). Datorita continutului, varza are efecte benefice in prevenirea unor forme de cancer. S-a demonstrat ca varza contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la impiedicarea cresterii tumorilor. In acest sens, varza rosie este chiar mai buna decat varza alba, pentru ca este mai bogata in antocianidine, substante cu proprietati anticancerigene. De asemenea, are efecte pozitive in cazul bolnavilor de ulcer, de stomac, in reducerea riscului bolilor cardiovasculare.