Am fost obisnuiti si ni s-a inoculat ideea ca trebuie sa luam medicamente pentru diverse dureri, iar durerea noastra a fost transformata in profit de companiile farmaceutice.

Ultimele cercetari in domeniul medicinei au scos la iveala faptul ca pacientilor le poate fi ameliorata durerea prin modificarea starii receptorilor de la nivelul creierului.

Acest proces ar putea fi controlat prin exercitii fizice repetate. Cu ajutorul acestei metode, receptorii neuronali sunt stimulati, dand pacientului o rezistenta sporita la efectele durerii de care sufera. Cel aflat in suferinta raspunde, astfel, mai usor la tratamentul aplicat pentru boala.

Pentru a demonstra aceasta ipoteza, specialistii de la Universitatea din Manchester au incalzit pielea subiectilor folositi in experiment, pentru a masura gradul de durere la care acestia sunt expusi. A urmat apoi testarea pacientilor cu ajutorul unui tomograf, pentru a putea fi cuantificat numarul de receptori de la nivelul creierului, scrie doctorulzilei.

Testele au aratat ca pacientii ce au suferit recent o durere intensa prezinta mai multi receptori decat subiectii care nu au trecut prin astfel de traume. Acest efect a dus la concluzia ca suferinta prezenta sub diferite forme la nivelul organismului poate fi ameliorata cu ajutorul exercitiilor fizice, ce declanseaza tensiuni la nivelul creierului. Astfel, receptorii neuronali sunt stimulati, iar pacientul suporta mai usor durerea de care sufera.

Cercetatorii britanici au aratat, in premiera, ca aceste schimbari survenite la nivel neuronal pot avea efecte benefice asupra intensitatii cu care se manifesta durerea, chiar daca nu se cunoaste exact cum se desfasoara acest proces. Totusi, pacientii isi pot imbunatati starea de sanatate, facand efort fizic in mod regulat. Astfel, ei nu mai sunt nevoiti sa suporte efectele adverse ale calmantelor disponibile pe piata farmaceutica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.