Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat, miercuri, de judecatorii Tribunalului Constanta, la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ) Constanta, in care este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata.

Decizia instantei nu este definitiva.

In respectivul dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, in 2014, de procurorii DNA, pentru abuz in serviciu in forma continuata, fiind acuzat ca in perioada 2009 — 2013 nu a asigurat finantarea CMZ conform atributiilor legale care ii reveneau ca presedinte al CJ Constanta, relateaza Agerpres.

Potrivit anchetatorilor, prin faptele de care este acuzat, Constantinescu a provocat un prejudiciu material patrimoniului Ministerului Apararii Nationale de circa 67.000 de lei.

Pe langa dosarul privind subfinantarea Centrului Militar Zonal, Nicusor Constantinescu este judecat, la Constanta, intr-un alt dosar referitor la finantarea ilegala a cluburilor sportive, in care este acuzat de mai multe infractiuni printre care abuz in serviciu si conflict de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.