Fosforul din acest fruct ajuta la eliminarea deseurilor din rinichi si este esential in dezvoltarea, repararea si intretinerea tesuturilor si a celulelor. In acelasi timp, fructul contine o cantitate semnificativa de calciu, care, impreuna cu fosforul, ajuta la fortifierea dintilor si la intarirea oaselor.
Rambutanul este o sursa excelenta de fier, care ajuta la reglarea nivelului de oxigen din sange. Astfel, ajuta la controlarea starii de ameteala si oboseala cauzata de anemie.
Acest fruct are un continut caloric foarte scazut, dar este bogat in fibre. Din acest motiv, consumul sau povoaca starea de satietate, fiind eficient in curele de slabire.
Rambutanul este bun si pentru tratarea bolilor comune, cum ar fi dureri de cap, aftele si dizenteria. Pentru durerile de cap, frunzele sunt folosite ca o cataplasma pe tample. Decoctul de coaja aplicat pe limba vindeca aftele, iar cel de radacini este utilizat pentru a reduce febra.
Pe langa beneficiile nutritionale, rambutanul are proprietati terapeutice. Consumul sau ajuta la uciderea viermilor si a parazitilor interstinali si ajuta la ameliorarea diareii si a febrei.
Continutul ridicat de apa hidrateaza pielea, lasand-o fina si supla.
Sursa: ziuadecj.ro
SINGURUL FRUCT DIN LUME CU PUTERI SUPRANATURALE! INDIENII II SPUNEAU ELIXIRUL VIETII!
PIATA ROMANEASCA ESTE PLINA DE LEGUME SI FRUCTE „FALSE” DIN IMPORT, TRATATE CU RADIATII IONIZANTE!
STAPANUL FRUCTELOR AJUTA DINTII, INIMA SI ALUNGA DIABETUL! NU IL MAI OCOLI DE ACUM INCOLO!