Acasă Sanatate Fructul spinos inrudit cu litchi poate ajuta la slabit si ucide parazitii...

Fructul spinos inrudit cu litchi poate ajuta la slabit si ucide parazitii intestinali!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fructul spinos, inrudit cu litchi, are un gust parfumat dar in acelasi timp este o bomba pentru sanatatea organismului.

Un fruct exotic care provine din Asia, rambutanul are o forma atipica si un gust dulce. Cuvantul „rambut” se traduce prin „paros”, termen ce descrie aspectul exterior al fructului. Samburele din interior este otravitor,motiv pentru care fructul nu se taie niciodata in doua.

Acest fruct este bogat in vitamine din complexul B, fier, potasiu si contine mici cantitati de calciu, zinc, sodiu si proteine. De asemenea, contine acid galic, care apara organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Deoarece are putine calorii, este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca. Printre beneficiile consumului de rambutan se numara reducerea colesterolului, prevenirea anemiei si constipatiei, imbunatatirea digestiei si eliminarea parazitilor intestinali. Totodata, are efecte pozitive asupra tenului si a pielii.

Carbohidratii si proteinele continute de acest fruct ajuta la cresterea nivelului de enefrgie si previn balonarea. Rambutanul are, de asemenea, un continut ridicat de apa, ajutand astfel la recuperarea energiei pierdute si la potolirea setei.

Vitamina C din Rambutan ajuta la absortia mineralelor, a fierului si a cuprului. In acelasi timp, protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi.

Rambutanul contine cantitati moderate de cupru, necesar in productia de celule albe si rosii. Totodata, contine si magneziu, pe care organismul il foloseste pentru producerea si activarea enzimelor.

Una dintre cele mai importante componente ale acestui fruct este acidul galic, care actioneaza ca un „vanator” al radicalilor liberi, prevenind astfel organismul de daunele cauzate de oxidarea celulelor. Tot din acest motiv, rambutanul este eficient in lupta impotriva cancerului.

Continuarea pe PAGINA URMATOARE!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos