Acasă Life Dezvoltare Personala Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! Cele cinci...

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! Cele cinci metode de a avea o viata implinita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In aceasta lume nebuna si rapida in care traim astazi este usor sa fii prins in lucruri care nu servesc scopului tau. Adevarul este ca multi dintre noi sunt prinsi in astfel de lucuri care ne fac nefericiti.

Iata 5 zone ale vietii noastre pe care le putem imbunatati pentru a avea mai multa satisfactie si implinire.

 

“Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”- Mahatma Gandhi

 

 

CARIERA

Conform unui studiu realizat de Conference Board, 52,3% dintre oameni sunt nefericiti la munca. Aceasta statistica incredibila arata ca cei mai multi dintre noi nu sunt satisfacuti de munca pe care o presteaza si asta intr-un secol in care cu putina creativitate putem face ce dorim pentru un traiul pe care il dorim.

Si totusi, de ce cei mai multi dintre noi au o cariera nesatisfacatoare? Pentru ca nu isi urmeaza inima si adevarata chemare. Cei mai multi fac ceea ce cred ca ar trebui sa faca si acesta este rezultatul si celorlalte persoane care isi dau cu presupusul in ceea ce il priveste pe cel de langa. Nimeni nu stie ce este mai bine pentru noi.

Daca ai face ceea ce te face fericit, ai putea construi o cariera. Iti trebuie putina creativitate si poate putin sacrificiu, dar cred ca exista o cariera sau o afacere pentru toata lumea, trebuie doar sa cauti.

MEDIUL

Unde locuiesti, locurile in care mergi, oamenii cu care iesi – toate aceste lucruri iti afecteaza viata drastic, astfel incat trebuie sa iei in considerare cum si unde iti petreci timpul.

Este casa ta un loc al amintirilor frumoase or al celor urate? Te face mediul de la munca sa te simti motivat sau dimpotriva, sa fii fara chef de viata? Este foarte important sa iti petreci timpul intr-un loc dragut, fericit si stabil. In caz contrar, viata ta va fi nesatisfacatoare si iti poate provoca probleme de sanatate mintala.

Poate ca nu iti poti schimba mediul imediat, insa poti schimba ce poti face cu o parte din timpul tau. Daca te simti stresat in interior, mergi sa te plimbi in natura. Daca biroul te face sa te simti nefericit, mergi la o plimbare pe afara.

De asemenea poti schimba mediul inconjurator doar ascultand muzica sau un audio book, ori poate sa stai departe intr-un loc linistit.

OBICEIURILE

Obiceiurile creeaza viata! Multi oameni cred ca succesul este rezultatul norocului sau o calitate pe care doar unii oameni o au. Adevarul este ca succesul este un obicei.

Gandeste-te la asta: care este singurul lucru pe care l-ai face in acest moment daca ai stii ca n-ai esua? Daca ai face din acel lucru prioritatea ta numarul unu in viata, crezi ca ai avea success?

Gandeste-te la obiceiurile pe care le ai acum. Gandeste-te cum iti petreci ziua si cum iti folosesti timpul. Obiceiurile tale aduc sau nu valoare. Daca nu iti aduc valoare si vrei mai mult, poate este timpul sa incepi sa construiesti alte obiceiuri productive.

Exemple de obiceiuri proaste: fumatul, bautul alcoolului, statul in fata televizorului, folosirea excesiva a social media, nemancatul sau mancatul excesiv, mancarea nesanatoasa, cufundarea in gandirea negative, conversatii negative.

Exemple de obiceiuri bune: ganduri de viitor, meditatia/yoga, invatatul, mancarea sanatoasa, somnul suficient, sa bei suficienta apa, sa petreci timp de calitate cu familia//prietenii, hobby-uri constructive.