Acasă World FANTOME din ROMANIA de altadata: cursa contra cronometru pentru a salva arhiva...

FANTOME din ROMANIA de altadata: cursa contra cronometru pentru a salva arhiva secreta in alb si negru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fotografii ale vietii romanesti din secolul 20 au fost descoperit in cateva cutii, intr-un muzeu judetean, iar imaginile reprezinta munca de o viata a fotografului roman Costica Acsinte, care nu au fost vizionate de la moartea acestuia, in 1984 – potrivit dailymail.co.uk.

Cezar Popescu vrea sa pastreze si digitalizeze imaginile deteriorate, chiar si acelea care se distrug in fata ochilor sai. Fotografiile ofera o istorie in imagini a unei natiuni zbuciumate din Europa de EstRomania.

Este o lume pe cale de disparitie, dar descoperirea celor cateva cutii cu fotografii intr- o camera de depozitare a unui muzeu judetean din Romania ar putea insemna ca cel putin o parte inregistrata a culturii romanesti va supravietui.

Fotografiile, care reprezinta o istorie vizuala aprofundata a Romania sunt munca de o viata a fotografului Costica Acsinte.

Acsinte a fotografiat din 1925 pana la moartea sa, in 1984 – perioada care se intinde de la al doilea razboi mondial, pana la infiintarea statului comunist care, ulterior, a devastat populatia si a epuizat economia.

Colectia a disparut din spatiul public dupa moartea lui Acsinte, in 1984, pana cand Cezar Popescu (38 de ani)  a descoperit-o intr-o camera a Muzeului Judetean Ialomita si s-a hotarat s-o salveze.