Peste 1.000 de volume, 1.200 de pagini in fiecare volum, 4 milioane de definitii in fiecare volum, pentru un pachet final cu dimensiunile de 10 metri x 2,5 metri – acesta este proiectul urias al unei edituri germane care a avut o idee ce poate sa para usor nebuneasca: sa tipareasca pe hartie milioanele de articole din enciclopedia participativa online Wikipedia, informeaza lefigaro.fr.

Compania PediaPress este partenera de mai multi ani cu Fundatia Wikimedia, care este un fel de umbrela pentru mai multe site-uri libere de drepturi de autor precum Wikipedia, Wiktionnaire, WikiCommons. Firma germana a lansat pe 10 februarie un apel de finantare participativa pe site-ul Indiegogo, a anuntat cotidianul britanic The Guardian.

Obiectivul: strangerea a 50.000 de dolari inainte de 11 aprilie, fapt care va permite astfel tiparirea pe hartie a peste 4 milioane de articole din versiunea in limba engleza a site-ului Wikipedia.

„Toate volumele vor avea paginile numerotate, iar ultimul articol din fiecare volum va incepe la pagina 1.193”, au explicat Heiko Hees, Christoph Kepper si Alex Boerger, echipa editoriala de la PediaPress. Textele si imaginile vor fi aranjate pe pagini despartite in trei coloane. Chestiunea tiparirii in alb negru sau in culori va fi transata in functie de bugetul care va fi obtinut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.