Acasă Stirile zilei Tech Facebook revolutioneaza totul! Va oferi acces gratuit la internet!

Facebook revolutioneaza totul! Va oferi acces gratuit la internet!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Facebook si aplicatia sa Internet.org s-au extins si vor oferi internet gratuit mai multor tari ca pana acum.

Milioane de oameni din Filipine vor beneficia de acces gratuit la internet, insa doar la o anumita parte a retelei globale. Oamenii pot intra pe web de pe telefonul mobil si au la dispozitie numeroase site-uri despre educatie, sanatate, locuri de munca, comunicatii si stiri.

Filipinezii vor putea naviga gratuit pe Wikipedia, dar si sa caute slujbe pe diferite site-uri specializate cu ocuparea fortei de munca si, nu in ultimul rand, vor putea accesa Facebook.

Serviciul este gratuit, insa site-urile disponibile sunt limitate, ele fiind alese special de Facebook.

Facebook vrea sa conecteze lumea la internet

Prin aplicatia Internet.org, Facebook doreste sa ofere internet la doua treimi din populatia globala, care in acest moment nu are acces la reteaua mondiala.

Compania condusa de Mark Zuckerberg a incheiat numeroase parteneriate cu firmele de telecomunicatii locale pentru a-si atinge scopul.

Filipine este a saptea tara din lume care beneficiaza de acest serviciul, fiind prima din sud-estul Asiei. Facebook a incheiat un acord cu firma de telecomunicatii Smart Communications, care are deja 69 de milioane de abonati in Filipine, o tara cu peste 92 de milioane de locuitori.

”Lucram cu operatori, parteneri si guverne din toata lumea pentru a ridica barierele care ii tin pe oameni departe de internet si de cunoastere. Suntem fericiti sa aducem Internet.org in Filipine si sa oferim acces la un mediu care poate crea noi idei si oportunitati”, a declarat Markku Makelainen, directorul parteneriatelor globale la Facebook.

Tarile in care este activa aplicatia Facebook

Pe langa Filipine, aplicatia Internet.org mai este folosita si in Columbia, Ghana, Tanzania, Kenya, India si Zambia.

Pentru inceput, filipinezii vor avea acces la 24 de site-uri. Ei pot descarca aplicatia intrand pe Google Play Store sau sa trimita cuvantul INTERNET prin SMS la numarul 9999.

Potrivit statisticilor locale, doar 38 la suta dintre filipinezi aveau acces la internet la mijlocul anului trecut.

Lansarea aplicatiei Facebook vine cu o saptamana inaintea implinirii a 21 de ani de internet in Filipine.

Sursa: realitatea.net

Citeste caplimpede