Cap Limpede

Sanatate

Nu e gripa si nici o banala durere de cap! Vezi simptomele ascunse care iti arata ca esti expus la intoxicatie cu monoxid de carbon

Simptomele initiale de intoxicare acuta cu monoxid de carbon sunt durerea de cap, greata, indispozitia si oboseala. Aceste simptome sunt adesea confundate cu gripa, viroza sau alte boli printre care toxiinfectiile alimentare si gastroenterita. De obicei aceste simptome dispar dupa parasirea spatiului in care este prezent monoxidul de carbon.

In urma intoxicatiei acute apar deseori sechele pe termen lung. Durerea de cap frontala si continua este cel mai frecvent simptom de intoxicatie acuta cu monoxid de carbon.

Cu cat expunerea este mai indelungata si la concentratii mai mari de monoxid de carbon, simptomele se inrautatesc, incluzand respiratia dificila, pierderea echilibrului, pierderea vederii si memoriei si, eventual, inconstienta si moarte.

Acest lucru se poate intampla in doar cateva minute sau ore, in func?ie de concentratia de monoxid de carbon in aer.

Efectele monoxidului de carbon asupra sanatatii depind atat de concentratia de monoxid de carbon si durata de expunere cat si de starea de sanatate a fiecarei persoane. Persoanele care dorm sau sunt in stare de ebrietate pot muri intoxicate cu monoxid de carbon inainte de a avea simptome.

Efectele acute produse de monoxidul de carbon in functie de concentratia exprimata in parti per milion, sunt enumerate mai jos:

Concentratia monoxidului de carbon (ppm) si ce simptome provoaca!

35 ppm (0,0035%) – Dureri de cap si ameteli la 6 pana la 8 ore de expunere constanta.
100 ppm (0,01%) – Durere usoara de cap aparuta in 2 pana la 3 ore.
200 ppm(0,02 %) – Durere usoara de cap aparuta in 2 pana la 3 ore; pierderea discernamantului.
400 ppm (0,04 %) – Durere de cap frontala in 1 sau 2 ore.
800 ppm (0,08 %) – Ameteli, greata si convulsii in 45 de minute: lesin in 2 ore.
1600 ppm (0,16 %) – Durere de cap, tahicardie, ameteli si greata in 20 de minute; moarte in mai putin de 2 ore.
3200 ppm (0,32 %) – Durere de cap, ameteli si greata in 5 pana la 10 minute. Moarte in 30 de minute de expunere.
6400 ppm (0,64 %) – Durere de cap si ameteli in 1 sau 2 minute. Convulsii, stop respirator si moarte in mai putin de 20 de minute.

12800 ppm (1,28 %) – Inconstienta dupa 2-3 inhalari. Moarte in mai putin de 3 minute.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-77861").on("click", function(){ $(".com-click-id-77861").show(); $(".disqus-thread-77861").show(); $(".com-but-77861").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});