Esti mort dupa pufuleti? Afla de ce nu e bine sa-i mananci!

Pufuletii sunt printre cele mai preferate gustari ale romanilor, de care nu s-ar lasa nici in cele mai grele perioade.

Te-ai gandit pana acum ca pufuletii nu ar fi atat de buni pe cat iti imaginezi? Iata de ce ar trebui sa-i eviti.

Pufuletii fac parte din categoria snacksuri. Din acest considerent produsul ar trebui interzis cu precadere, mai ales copiilor, nu doar adultilor, din cauza lipsei de nutrienti.

Pufuletii se obtin prin expandarea fainei de porumb, la care se adauga si glucide ce ii ridica indicele glicemic, dar si numarul de calorii – 224 kcal / 30 g de pufuleti,potrivit Profesorului doctor Mencinicopschi. De asemenea, pufuletii contin si aditivi alimentari ce pot cauza dificultati de concentrare, dar si colorantul tatrazina, ce poate provoca astm, eczeme ori urticarie. Nici excesul de sare pe care il contin pufuletii nu ar trebui trecut cu vederea, ci si acest produs ar trebui limitat.

Click pe aceeasi tema:  UTILIZARI NEBANUITE in gospodarie! Uite la ce poti folosi COJILE DE OUA!

Pe langa aceste ingrediente ce nu ar trebui sa isi aiba locul in dieta noastra ar trebui sa ne mai punem semne de intrebare si cand vine vorba de provenienta malaiului din care se fac pufuletii: exista mari sanse ca acesta sa fie de tipul modificat genetic, iar pretul redus al produsului nu face decat sa admita acest fapt.

Uleiul vegetal folosit la temperaturi inalte devine toxic iar pufuletii se fac prin expandare. Asta inseamna ca sunt folosite temperaturi foarte inalte.

Click pe aceeasi tema:  KLAUS IOHANNIS si-a lansat primul clip publicitar pentru PREZIDENTIALE! VIDEO

Unele produse de acest gen contin si zahar, ce ar trebui consumat in cantitati cat mai mici sau deloc.

Sursa: libertatea.ro

Citeste caplimpede

spre