Era considerata boala batranetii! ACUM FACE RAVAGII la tinerii de 30 de ani!

Boala Parkinson era considerata boala batranetii care afecteaza persoane cu varste de peste 65 de ani, dar, in ultimii ani, tot mai multi tineri sunt afectati de aceasta maladie.

La nivel mondial, sunt diagnosticate cu boala Parkinson aproximativ şase milioane de persoane. Numai in China exista mai mult de 1,7 milioane de persoane cu aceasta afectiune. In Europa se estimeaza ca sunt in prezent peste 1,2 milioane de pacienti cu boala Parkinson, iar numarul acestora este posibil sa se dubleze pana in 2030.

Click pe aceeasi tema:  Poti mosteni genetic bolile de la mama ta!? Vezi ce spun specialistii!

In Romania, potrivit ultimelor date, sunt tratati peste 70.000 de bolnavi cu maladia Parkinson, dar exista un numar mai mare de bolnavi care inca nu au fost diagnosticati.

„Din nefericire, in ultimii ani, insa, varsta la care este depistata maladia a scazut la 40 – 50 de ani, uneori chiar si la 30 de ani”, a declarat Dafin Mureşanu, preşedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR).

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

Click pe aceeasi tema:  Blestemul mondial a cazut asupra teroristilor! Jihadistii din Statul Islamic s-au infectat cu o boala care te macina de viu!
spre