Cap Limpede

Sanatate

Documentarul care te va lasa fara respiratie! Cum sunt gazati puii de 35 de zile inainte de a ajunge in restaurantele KFC! VIDEO

Televiziunea BBC1 a prezentat un documentar realizat la una din fermele care asigura o parte din puii necesari pentru consum in restaurantele fast-food KFC din Marea Britanie.

In ferma care a permis echipei BBC sa filmeze, aproximativ 34.000 de pui traiesc intr-un spatiu inchis, unde lumina naturala intra prin doar cateva ferestre.

Aceste conditii sunt privite in mod diferit. Activistii pentru drepturile animalelor le considera crude, “pasarile fiind condamnate sa supravietuiasca in baraci cu putine ferestre, care duhnesc a amoniac”.

Ingrijitorii le vad ca fiind foarte bune, „doar cu apa si mancare” – fiind in opinia celor intervievati, o compensatie pentru viata scurta de care au parte pasarile.

Fiecare pui este taiat in noua bucati, care, dupa sortare sunt transportate intr-un depozit de unde urmeaza sa fie redistribuiti in plan national.

Reprezentantii KFC au afirmat ca toti furnizorii de carne cu care colaboreaza indeplinesc standardele cerute atat de Uniunea Europeana, cat si cele impuse de Marea Britanie.

Un purtator de cuvant al BBC a declarat pentru Daily Mail ca documentarul produs de postul de televiziune pe care il reprezinta incearca sa prezinte o imagine impartiala asupra KFC, fiind pentru prima data cand compania americana de fast-food permite filmarea in locatii ce au legatura cu procesul de productie.

Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-77857").on("click", function(){ $(".com-click-id-77857").show(); $(".disqus-thread-77857").show(); $(".com-but-77857").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});