Cap Limpede

Sanatate

Cum te omoara cu zile, inca de tanar, MEDICII… si pe banii tai!

O situatie incredibila petrecuta la o policlinica de stat din Constanta, arata cum te omoara, inca de tanar, medicii si pe banii tai.

Doi pacienti, viitori miri, au primit rezultate identice in urma unor ecografii, asta desi femeia acuza o criza puternica de rinichi.

Innebunita de dureri, ea a mers chiar in aceeasi zi la un alt control, de aceasta data intr-o clinica privata. Asa a aflat ca are pietre la rinichi, dar si o infectie urinara.

Revoltata, s-a intors la primul doctor, care i-a dat asigurari ca este sanatoasa tun si i-a cerut explicatii. Va sesiza insa si Colegiul Medicilor.

Asa arata rezultatele a doua ecografii abdominale realizate la doi pacienti diferiti ai policlinicii cu plata din Constanta. Este vorba despre un barbat de 35 de ani si de o femeie de 23. Cei doi urmeaza sa se casatoreasca si au vrut sa isi faca analizele.

In plus, tanara acuza dureri de rinichi. Intr-un final ambii au ramas fara cuvinte. Interpretarile sunt identice, iar ea in particular nu are nicio suferinta.

Andreea Greceanu, pacient:

„Nu a durat mai mult de doua, trei minute ecografia, doua minute la mine, trei minute la sotul. Au mai iesit pacienti cu aceleasi rezultate care sunt identice, banuiesc ca sunt trase la xerox, la imprimanta, nu imi venea sa cred”.

Cei doi tineri au achitat cate 53 de lei pentru fiecare ecografie, dar au cautat imediat o clinica particulara. Fata nu mai putea sa stea in picioare de durere.

Noua ecografie indica faptul ca tanara are probleme destul de grave la rinichi, dar si la splina.

Pacienta a revenit la policlinica cu plata pentru a-i cere explicatii medicului. Tanara si viitorul ei sot incearca sa afle cum a fost totusi posibil ca primul medic nu ii fi descoperit pietrele.

Discutie medic – pacienta:

Pacienta- Explicati-mi si mie diferenta.
Medic- Nu vad nicio diferenta.
Pacienta- Va rog frumos sa va uitati.
Medic- Domnisoara, nu va dau nicio explicatie!

Tanara a incercat apoi sa obtina banii pentru cele doua ecografii, dar nu a facut altceva decat sa-l enerveze si mai tare pe doctor.

Pacienta- Imi dati banii inapoi?
Medic- Nu! Nu-ti dau niciun leu inapoi! Chiar ma ambitionez sa nu-ti dau!
Sotul pacientei- Am fost la particular, am vorbit acolo, ni s-a demonstrat ca avem pietre. Eu pe partea dreapta, ea are splina mare, are infectie urinara, nu mi se pare ceva normal.
Medic- Mergeti mai departe!
Sotul- O sa mergem mai departe, da.
Medic- Va rog!

Angajatul policlinicii cu plata din Constanta se numeste Florin Mocanu si este medic militar pensionar. Doctorul a declarat ca:

„Evident exista un subiectivism din partea noastra a medicilor in modul de interpretare a rezultelor. Eu nu pot sa ma pronunt asupra modului in care o colega de-a mea a interpretat rezultatele, la fel cum nici un alt coleg nu se poate pronunta asupra rezultatelor mele”.

Oamenii se simt insa inselati si vor face reclamatie atat la Colegiul Medicilor, cat si la politie.

Sursa: stirileprotv.ro

Citeste caplimpede

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-78244").on("click", function(){ $(".com-click-id-78244").show(); $(".disqus-thread-78244").show(); $(".com-but-78244").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});