Acasă Sanatate Testele inutile pentru care medicii inca iti iau banii!

Testele inutile pentru care medicii inca iti iau banii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu siguranta ti s-a intamplat nu o singura data sa fii plimbat de medici dintr-un spital in altul pentru investigatii costisitoare, care, in final, nu au scos nimic la iveala ori, rezultatul nu ti-a folosit aproape la nimic.

Iata 10 astfel de proceduri medicale, considerate inutile de multi cercetatori. Dat fiind faptul ca tot mai multi oameni au declarat ca medicii le recomanda sa execute teste indoielnice, mai bine de 25 de societati medicale, cu aproximativ 500.000 de membri doctori, au hotarat sa vada despre ce este vorba.

Astfel, acestia au ajuns la concluzia ca urmatoarele 10 proceduri ar trebuie eliminate, in cele mai multe cazuri. Iata despre ce este vorba:

1. Inducerea TRAVALIULUI sau operatia de CEZARIANA inainte de 39 de saptamani de sarcina. Femeile care nasc inainte de acest termen risca sa aiba copii care se vor confrunta cu probleme de invatare, probleme respiratorii si multe altele. Desigur ca in unele cazuri este necesar ca o femeie sa nasca inainte de 39 de saptamani, dar acest lucru se intampla rar. Este recomandat ca inainte de aceasta procedura sa se realizeze un test al fatului pentru a vedea plamanii acestuia. Astfel medicii isi pot da seama daca este cazul ca viitoare mamica sa nasca sau nu.

2. Testul „Papanicolau” anual. Acest test este de cele mai multe ori inutil si nu face altceva decat sa le sperie pe femeile careia i se supun; nu ofera niciun avantaj, pana si medicii au ajuns la aceasta concluzie.

3. Realizare unui CT (computer tomograf) pentru a evalua leziuni minore. Din pacate, copiilor care ajung la spital cu leziune la nivelul capului li se face imediat un CT. Aceasta scanare radiaza enorm si expune copilul la un grad mai ridicat de a face cancer in viitor. Un CT radiaza de 100 de ori mai tare decat un aparat normal de radiografie, care este periculos oricum, la randul sau. Inainte de a face un astfel de test, ar trebui consultat un medic specialist, pentru a fi 100% sigur ca este necesar.