Acasă Life Dezvoltare Personala Cele sapte obiceiuri negative pe care ar trebui sa le elimini din...

Cele sapte obiceiuri negative pe care ar trebui sa le elimini din viata ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noi toti avem obiceiuri negative fara de care credem ca nu putem trai. Daca vrem sa ramanem proaspeti, tineri si vii in aceasta lume, trebuie sa parasim unele dintre obiceiurile noastre negative. Multe obiceiuri repetitive au scopul de a ne face sa ne simtim confortabili si in cele din urma, sa ne adoarma. Deci, nu toate obiceiurile ar trebui eliminate, ci doar acelea care ne vor impiedica sa cunoastem fericirea si succesul. In continuare iti vom prezenta cateva exemple:

1. Crezi ca toata lumea are mai mult succes decat tine

In biografii si autobiografii, ne bucuram sa citim cu cineva a cunoscut succesul ,dar in timp ce am putea obtine unele idei in urma unei asemenea lecturi, nu ne serveste pana cand nu punem in aplicare cele citite. Povestea unui individ este la fel de importanta ca oricare alta.

Urmareste-ti propriul tau bine si de asemenea, propriul tau succes. Daca exista un plan pentru a-ti realiza visele, respectva-ti calea si propria ta poveste.  Incearca sa lucrezi la dezvoltarea propriei tale povesti, in loc sa o aplauzi pe cea a altor persoane. Lucreaza la ea in fiecare zi cu diligenta. Transforma-te tu int cea mai buna poveste de succes pentru altcineva.

2. Este timpul acum?

Nu exista asa ceva ca asteptarea dupa acel moment perfect. Asadar, profita in plin de acest moment si transforma-l tu in momentul perfect. Daca exista obiceiul de a astepta, momentul acela nu va veni niciodata si niciodata nu vom reusi sa facem ceea ce ne propunem. Fiecare dintre noi are abilitatea de a lua orice moment si de a-l face perfect – perfect pentru a incepe, perfect pentru munca, perfect pentru a persevera. Prin urmare, nu astepta sa fie perfect. Renunta la acest obicei si fa-l perfect chiar acum.

3. Un sentiment de “Am nevoie de acesti bani”

Imagineaza-ti o persoana care a avut o serie lunga de locuri de munca. Nici unul dintre acestea nu era suficient de satisfacator pentru ea, avea copii de hranit, chirie de platit, si era nevoita sa cumpere de mancare. Nu e de mirare ca se plictisea cu usurinta de fiecare dintre aceste slujbe.

Are o minte stralucitoare, iar mintea ei trebuie sa-si gaseasca propriul vis, propria pasiune si sa fie implicata pe deplin, in loc sa obtina un simplu salariu. Astfel, aceasta suferinta si sclavie este un obicei negativ care trebuie sa fie rupt.

4. Gaseste-ti pasiunea

Pune-ti intregul sine in ceea ce faci. Banii vor fi acolo pentru ca aceasta atitudine este cea care creeaza banii in infinitate si fara grija. Daca-ti neglijezi pasiunea, trebuie sa stii ca acest obicei ne impiedica sa cunoaste multumirea. Care este pasiunea ta?

5. Cuvantul “ura”

Observa-te si vezi de cate ori spui “Urasc asta” sau “Urasc ailalta” pe tot parcursul zilei. Ura este opusul iubirii si sa ai un obicei de a ura – ei bine, nu sunt cuvinte potrivite pentru cat de ingrozitoare sunt aceste obiceiuri negative. Ura poate te poate face foarte foarte bolnav. Dragostea este raspunsul. Ai de ales.

6. Placeri temporare

Sa spunem ca urmezi o dieta. Chiar iti doresti acea prajitura. O mananci. Aceea a fost o placere temporara. Daca urmai dieta, eventual te bucurai de o placere permanenta – un corp nou.

Placerile temporare devin obiceiuri si cand o fac, acestea ne impiedica sa realizam un scop permanent sau  o ambitie. Ne putem observa si putem descoperi rapid daca alegem placerile teporare sau permanente. Pentru o vreme, prajiturile par importante. Dar sunt? Sau  suntem dispusi sa alegem ceva mai bun, ceva mai permanent?

7. Oameni negativi

Unele persoane au o inima buna. Ei pot fi generosi si iubesc sa-i ajute pe oameni. Dar, neori, acesti oameni pot scurge viata din tine insuti, asa ca schimba aceste obiceiuri negative in schimb si inconjoara-te cu oameni care te sustin pe tine insuti pe cat de mult ii sustii si tu pe ei.

Asta nu este usor, mai ales cand ai o inima buna. Pe termen lung, totusi, daca ne tinem de hotararea de a-i da deoparte, ei isi vor da seama singuri cum stau lucrurile. Aceasta este o latura a iubirii dure, dar tot iubire este.

Inchei cu speranta ca ai gasit cateva zone in care poti face curatenie. Eliberandu-te de obiceiurile negative inseamna ca schimbarea se va face mult mai simtita in viata ta.

Sursa