Cele sapte beneficii ale galbenusurilor! – Cap Limpede

Cele sapte beneficii ale galbenusurilor!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Galbenusurile au un continut ridicat de colesterol, insa un studiu realizat recent arata ca un consum regulat de oua nu influenteaza deloc nivelul de colesterol general din sange, in timp ce un altul a stabilit ca acest aliment creste nivelul de colesterol bun, care are ca efect protejarea inimii.

Aceste lucruri pot provoca confuzii, insa comunitatea medicala arata ca nu trebuie confundat colesterolul din dieta cu cel din sange, care este asociat cu un risc crescut de infarct si accident cerebral.

„Exista probleme mai mari, in ceea ce priveste dieta alimentara a americanilor, decat colesterolul”, spune Drew Ramsey, profesor psihiatru la Columbia University, care studiaza asocierile dintre stilul de viata si sanatatea psihica. „Nu exista date care sa sugereze ca (colesterolul, n.r.) trebuie sa se afle pe primul loc in topul ingrijorarilor legate de alegerile alimentare. Toata lumea este de acord cu urmatorul lucru: diabetul si obezitatea sunt provocate de consumul exagerat de alimente procesate”, mai spune Ramsey, potrivit Huffington Post.

Prezentam mai jos sapte din cele mai importante beneficii ale consumului de galbenusuri (sau oua intregi):

7. Ochi –

galbenusul contine luteina si zeaxantina, doua carotenoide asociate cu o reducere a riscului de aparitie a cataractei si a degenerescentei maculare.

Loading...

Cele sapte beneficii ale galbenusurilor! was last modified: noiembrie 6th, 2015 by Elena Tudor

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close