Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit in urma unui atac cerebral, informeaza BBC. Baroneasa Thatcher avea 87 de ani si a suferit un atac cerebral luni dimineata, a declarat purtatorul sau de cuvant, lordul Bell.

“Cu mare tristete, Mark si Carol Thatcher au anuntat luni dimineata ca mama lor, baroneasa Thatcher, a murit in urma unui atac cerebral”, a precizat purtatorul de cuvant.

Baroneasa Thatcher, supranumita “Doamna de Fier”, a fost premier in perioada 1979 – 1990. Este prima femeie care a detinut postul de premier al Marii Britanii.

Margaret Thatcher nu va avea funeralii nationale

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat luni la varsta de 87 de ani, nu va avea funeralii nationale, ci doar o ceremonie care va fi organizata la catedrala St Paul, a anuntat Downing Street.

“Downing Street este in masura sa anunte ca, prin consimtamantul reginei, Lady Thatcher va avea o ceremonie cu onoruri militare”, a anuntat un purtator de cuvant, precizand ca aceasta va avea loc la catedrala St Paul din Londra si va fi urmata de o “incinerare privata”.

Baroneasa Thatcher, nascuta cu numele Margaret Roberts, a devenit deputat conservator in circumscriptia Finchley (Londra) in 1959. S-a retras din Camera Comunelor in 1992.

A detinut functia de
Via: Circul Politic  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.