Acasă Life Dezvoltare Personala Cele cinci greseli fatale care te impiedica sa ai o relatie de...

Cele cinci greseli fatale care te impiedica sa ai o relatie de dragoste

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

3. Comportament pasiv-agresiv

A treia greseala este reprezentata de comportamentul pasiv-agresiv. Nimic nu face o persoana atat de furiasa ca atunci cand partenerul isi manifesta furia in mod indirect. Daca se intampla sa spargi lucruri, sa uiti sa faci ceva sau sa intarzi la unele intalniri, partenerul tau se va satura rapid.

De ce aceasta este o greseala fatala? Deoarece partenerul tau simte nevoia ca tu sa fii direct si rezonabil cu el/ea. Daca pretinzi ca nu esti nevos, dar exprimi in mod indirect furia fata de el, va incepe sa te urasca si s-a terminat.

4. Astepti ca partenerul sa te repare

Cea de a patra greseala este reprezentata de asteptarea ca partenerul sa te repare. Cu totii avem bagaje emotionale din copilarie, dar partenerul romantic nu este responsabil de vindecarea lor. Aceasta este treaba terapeutului nostru. Daca te astepti ca stima ta de sine, increderea si semnificatia      ta sa vina de la partenerul tau, acesta va inceta sa mai vrea sa fie cu tine.

De ce aceasta este o greseala fatala? Pentru ca partenerul tau vrea sa se simta ca prietenul, partenerul si iubitul tau, nu ca parintele sau ca terapeutul tau. Daca ii atribui rolul de ingrijitor emotional, acesta se va simti impovarat de nevoile  tale necorespunzatoare si nu va vrea sa ramana cu tine.

5. Esti un vampir emotional

Cea de-a cincea si ultima greseala fatala este aceea de a fi un vampir emotional. Relatia cu siguranta nu va functiona daca ceri in mod constant timpul, atentia, validarea sau aprobarea, sau daca discuti constant cu el sau daca incerci sa obtii o relatie de la el.

De ce este aceasta o greseala fatala? Pentru ca partenerul tau trebuie sa simta ca poate sa respire in relatie. Are nevoie de o relatie in care exista egalitate intre a oferi si a lua. Daca ii sugi toata energia persoanei respective, in cele din urma se va simti epuizat si nu va mai fi distractiv pentru aceasta sa se afle in preajma ta.

Sursa

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos