Acasă Life Ce cuvinte trebuie sa eviti sa spui cu voce tare

Ce cuvinte trebuie sa eviti sa spui cu voce tare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cuvintele au o putere imensa asupra oamenilor si nu trebuie ignorate niciodata. Probabil ca ai auzit de „cuvintele care dor” sau de „puterea cuvantului”, insa nu cred ca te-ai gandit la cat de des te sabotezi singura prin intermediul cuvintelor negative. Iata ce cuvinte trebuie sa eviti sa spui cu voce tare pentru o viata mai fericita.

4. Cuvinte puternic negative

Poate ai auzit vorbindu-se de mesaje subliminale, dar pot ele sa te afecteze atat de tare in realitate? Exista o serie de cuvinte pe care probabil le folosesti fara sa stii cat de mult rau fac ele psihicului tau. Daca atunci cand esti nemultumita de ceva folosesti adjective ca „prost”, „nepriceput” sau expresii ca „nimic nu-mi iese”, „zi cu ghinion”, afla ca te intoxici singura. Cuvintele puternic negative te fac sa-ti pierzi tonusul si increderea.

 

3. Cuvinte care te baga in depresie

Daca lista de mai sus iti clatina increderea in tine si in fortele proprii, urmatoarele cuvinte toxice iti zdruncina increderea in finaluri fericite si ucid speranta din interiorul tau. Daca te surprinzi adesea spunand ca ceva iti este „indiferent”, ca „nu iti pasa” sau ca „nu mai poti”, scapa de ele. Astfel de exprimari nu fac decat sa-ti implanteze ideea ca esti nefericita si ca nu exista solutii pentru aceasta stare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos