Acasă Stirile zilei Stiinta CASATORIA lui Iisus este o GOGOASA GOGONATA pentru a rasturna TEOLOGIA CRESTINA...

CASATORIA lui Iisus este o GOGOASA GOGONATA pentru a rasturna TEOLOGIA CRESTINA din temelii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iisus este insurat in fiecare an de tot felul de cercetatori care descopera niste gogosi gogonate menite sa rastoarne teologia crestina din temelii. Vorbim despre asta, daca aruncam o privire la ultima descoperire a oamenilor de stiinta despre un vechi manuscris care ar dovedi ca Iisus a fost insurat cu Maria Magdalena.

Ultima oara, un pretins fragment de papirus copt, a fost dovedit ca fals in luna mai. De data aceasta, ar fi vorba de un manuscris din secolul al VI-lea, in aramaica, care aduce, chipurile, noi dovezi despre casatoria lui Hristos cu Maria Magdalena. Acesta este subiectul cartii The Lost Gospel(Evanghelia pierduta), publicata pe 12 noiembrie de Simcha Jacobovici, realizator de documentare israelo-candadian, si Barry Wilson, profesor de studii religioase la Universitatea York din Toronto.

„Lucrul de care se temea Vaticanul si pe care Dan Brown doar l-a banuit devine in sfarsit realitate”, isi prezinta cei doi autori cu senzationalism „descoperirea”. Departe, insa, de a aduce elemente noi, cartea ridica multe semne de intrebare.

CINE SUNT AUTORII?

Carierere sui Jacobovici si Wilson au toate datele pentru a contraria mediul universitar. Primul este in principal cunoscut drept co-realizator, in 2007, impreuna cu James Cameron, al controversatului documentar The Lost Tomb of Jesus (Mormantul pierdut al lui Iisus), inca o dovada „pierduta” deci, difuzat pe Discovery Channel. Filmul, copios criticat de comunitatea stiintifica, se ocupa de un mormant descoperit in Talpiot (un cartier din Ierusalim), prezentat ca putand adaposti osemintele lui Iisus… si ale familiei sale.

Tot Simcha Jacobovici consacrase in 2002 un alt documentar osuarului lui Iacob, cel numit in Evanghelii „ruda Domnului”, o relicva arheologica atat de contestata, incat a fost clasata in numeroase randuri printre cele mai mari falsuri stiintifice din istorie si a dus chiar la unproces terminat in 2012, printr-o „marturie de neputinta” a justitiei israeliene asupra autenticitatii relicvei cu pricina.

Barry Wilson este autorul cartii din 2008 How Jesus Became Christian (Cum a devenit Iisus crestin), din care reiese ca figura si mesajul lui Hristos ar fi fost rescrise a posteriori de catre Sfantul Pavel. Potrivit lui Wilson, crestinismul „paulinian” nu ar avea mare lucru in comun cu invataturile adevaratului Iisus.

CARE EVANGHELIE PIERDUTA?

Inca din introducerea la The Lost Gospel, Jacobovici si Wilson arata ca manuscrisul pe care se bazeaza lucrarea lor „zacea acoperit de praf la British Library” si ei l-au „descoperit”. Or, asa cum arata arheologul Robert Cargill pe blogul sau, „Evanghelie nu este nici pierduta, nici macar o evaghelie (pentru ca nu este vorba de o relatare a vietii lui Iisus – n.r.) Oamenii de stiinta cunosc si studiaza de foarte multa vreme versiunea siriaca a lui Iosif si Asnath, pastrata la British Museum.”

Intr-adevar, povestea lui Iosif si Asnath este binecunoscuta in literatura iudaica antica. Ea apartine unui ansamblu mai mare, un manuscris de 29 de capitole intitulat Istoria Ecleziastica a lui Zaharia Retorul, copiat in secolul al VI-lea pe un pergament din  piele tratata si adus de un calugar egiptean in Marea Britanie in 1847. Asa ca suntem departe de descoperirea senzationala clamata de cei doi.

Citeste despre MESAJUL ASCUNS pe PAGINA URMATOARE!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos