Acasă Stirile zilei PRESA INTERNATIONALA vorbeste despre noul presedinte al Romaniei, KLAUS IOHANNIS!

PRESA INTERNATIONALA vorbeste despre noul presedinte al Romaniei, KLAUS IOHANNIS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Victoria „nemteasca” a lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale din Romania a rasunat peste hotare, presa internationala comentand pe larg subiectul.

„Denigrat de adversari din cauza originilor germane, Klaus Iohannis, care a creat surpriza castigand scrutinul prezidential din Romania, a reusit sa convinga electoratul pledand pentru o Romanie «normala», libera de coruptie”, noteaza Agentia France Presse intr-un material cu titlul „Klaus Iohannis, parcursul atipic al «germanului de Transilvania» devenit presedinte”.

„Liderul Partidului National Liberal pare absolut atipic pe scena politica a acestui stat fost comunist: este membru al minoritatii germane din Transilvania – fiind supranumit de pe o pozitie de superioritate «germanul» – si este de confesiune protestanta, intr-un stat in care aproape 90% din populatie este ortodoxa”, adauga AFP.

„Victor Ponta isi recunoaste infrangerea in cursa prezidentiala”, titreaza agentia Reuters: „Premierul Victor Ponta a admis o infrangere socanta in scrutinul prezidential din Romania, dupa ce sondajele la iesirea de la urne au aratat ca adversarul sau de centru-dreapta Klaus Iohannis are o revenire surprinzatoare”.

„Mii de oameni au iesit pe strazi la Bucuresti pentru a celebra, dupa ce premierul Ponta si-a recunoscut infrangerea in fata primarului de etnie germana al Sibiului, intr-un scrutin prezidential foarte strans. Premierul Victor Ponta era favorit, dar era urmat indeaproape de Klaus Iohannis, primarul Sibiului care promite combaterea coruptiei”, scrie Associated Press.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos