Acasă Stirile zilei Blestemul mondial a cazut asupra teroristilor! Jihadistii din Statul Islamic s-au infectat...

Blestemul mondial a cazut asupra teroristilor! Jihadistii din Statul Islamic s-au infectat cu o boala care te macina de viu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Militantii din statul Islamic Irak si Siria (ISIS) s-au infectat cu o boala care poate deveni fatala daca nu este tratata, scrie Al Arabiya. Maladia, cunoscut sub numele stiintific de Leishmaniasis, se raspandeste rapid din cauza conditiilor precare de igiena si afecteaza capacitatea de lupta a jihadistilor din SI. 

Leishmaniasis este produsa de paraziti si se transmite prin intepatura unor insecte. Se manifesta la nivel cutanat, provocand rani deschise . Daca nu este tratata la timp, poate duce chiar la decesul celui afectat.

Pana in prezent, au fost raportate mai mult de 100.000 de cazuri, potrivit mass-media britanice. Oamenii care locuiesc in orasul sirian de Raqqa se confrunta cu cele mai mari riscuri de a contracta boala.

In pofida pericolului pe care il prezinta raspandirea bolii, militantii jihadisti se opun, de cele mai multe ori tratamentului medical. Membri ai organizatiei neguvernamentale „Medici fara frontiere“ au incercat, fara succes, sa stavileasca propagarea rapida a acestei afectiuni, stimulata de saracia si subnutritia populatiei din autoproclamatul califat controlat de jihadistii din Statul Islamic . Iar in contextul escaladarii violentelor, in regiune au mai ramas doar foarte putini medici care sa combata boala.

Peste 25.000 de militanti islamisti din 100 de tari au mers in Orientul Mijlociu pentru a deveni membri ai retelelor teroriste Stat Islamic in Irak si Siria si Al-Qaida, potrivit unui raport ONU citat de BBC News online.

Numarul combatantilor straini din intreaga lume a crescut cu 71% in perioada iulie 2014 – martie 2015.

Siria si Irakul sunt principalele destinatii ale islamistilor, arata raportul Natiunilor Unite. In cele doua tari se estimeaza ca sunt 22.000 de combatanti straini, iar 6.500 sunt in Afganistan si cateva sute in Yemen, Libia, Pakistan si Somalia.

„Miile de combatanti straini care au ajuns in Siria si Irak traiesc si muncesc in adevarate scoli internationale ale extremismului, asa cum se intampla in Afganistan in anii 1990”, precizeaza raportul Natiunilor Unite.

Sursa: adevarul.ro

Citeste caplimpede