Acasă Sanatate Beneficiile unei diete ketogenice in viata de zi cu zi!

Beneficiile unei diete ketogenice in viata de zi cu zi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numeroase studii au demonstrat ca cetoza nutritionala este raspunsul la diferite probleme de inima, incepand cu obezitatea. O dieta ketogenica este o dieta care schimba motorul metabolic al corpului de la arderea carbohidratilor la arderea grasimilor.

O dieta ketogenica presupune ca 50-70% din aportul alimentar sa reprezinte grasimi benefice, inclusiv avocado, oua organice, ulei de nuca de cocos, unt organic si nuci crude, cum ar fi pecan si nucile de macadamia.

Aportul de carbohidrati este la un nivel foarte minim, astfel incat organismul sa poata arde grasimea pentru energie, ceea ce inseamna ca va exista putin zahar in sistem, care poate bloca arderea grasimilo in favoarea arderii zaharului.

In timpul acestui proces, organisul produce ketone, obtinute din grasimi prelucrate la nivelul ficatului.

Multi experti sustin ca scopul final al unei astfel de diete este acela de a forta organismul sa intre intr-o stare metabolica. Noi facem asta prin infometarea carbohidratilor, nu prin infometarea caloriilor.

Corpul uman se adapteaza alimentatiei primite. Asta inseamna ca daca iti vei supraincarca organismul cu grasimi si vei elimina carbohidratii, acesta va incepe sa arda cetonele ca sursa principala de energie.

Uimitoarele beneficii ale unei diete ketogenice:

1.Te ajuta sa pierzi in greutate

Una dintre cele mai simple, dar si cele mai eficiente metode de a scapa de kilogramele in plus este reprezentata de eliminarea carbohidratilor; un consum moderat de proteine si o crestere a aportului de grasimi. Aceasta incurajeaza organismul sa-si aminteasca cum sa se bazeze pe grasimi ca principal combustibil si sa produca cetone din grasimile stocate.

2. Lupta impotriva cancerului

Este bine cunoscut faptul ca celulele canceroase iubesc zaharul. Zaharul incurajeaza cresterea celulelor canceroase prin hranirea tumorilor. Acesta este principalul motiv pentru care o dieta fara zahar si alti carbohidrati este eficienta in combaterea si prevenirea cancerului.

Celulele obisnuite din organism au capacitatea de a folosi grasimea pentru energie,  in timp ce celulele canceroase nu se pot schimba metabolic pentru a utiliza grasimea.

Redox Biology a publicat un studiu in care Doctorul Eugene Fine de la Colegiul de Medicina Albert Einstein sustine ca organismele cetone schimba disponibilitatea proceselor energetice in celulele canceroase, stopand astfel cancerele. Rezultatele au fost promitatoare in cazul cancerului de colon, gastric si de prostata.

Echipa lui Dr. Fine a publicat un document preliminar care sustine ca o dieta inhibitoare a insulinei este fezabila si sigura la anumiti pacienti care se afla intr-un stadiu avansat al cancerului.