Acasă Sanatate Beneficiile unei diete ketogenice in viata de zi cu zi!

Beneficiile unei diete ketogenice in viata de zi cu zi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

3. Protejeaza creierul

Modul acesta de a manca, bogat in grasimi si sarac in carbohidrati, este de asemenea benefic pentru tratamentul altor tulburari neurologice. Behavioral Pharmacology a publicat un studiu care a aratat ca dietele ketogenice pot reduce simptomele bolii Parkinson si ale bolii Alzheimer.

Potrivit unui studiu, pacientii care sufera de Parkinson au urmat o dieta ketogenica de 4 la 1. Rezultatele au aratat ca, dupa o luna de la aceasta dieta, au inregistrat o imbunatatire de 43% a simptomelor. De asemenea,  exista o serie de studii care au demonstrat ca dieta ketogenica este benefica in cazurile de autism.

Se considera ca autismul are unele trasaturi similare cu epilepsia si exista o multime de persoane cu autism care prezinta convulsii asociate cu supra-excitarea celulelor cerebrale. Un studiu a constatat ca majoritatea copiilor cu autism s-au confruntat cu o imbunatatire dupa ce au urmat o dieta ketogenica timp de sase luni.

4. Cresterea nivelurilor de HDL (colesterolul bun)

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) sunt adesea numite si colesterolul “bun”. De fapt, este gresit sa-l numim colesterol…toate moleculele de colesterol sunt la fel. HDL si LDL se refera la lipoproteinele care transporta colesterol de la ficat catre restul sangelui. Intrucat LDL transporta colesterolul de la ficat catre restul organismului, HDL transporta colesterolul catre ficat, acolo unde poate fi refolosit sau excretat.

Este bine cunoscut faptul ca un nivel ridicat al colesterolului HDL scade riscul de afectiuni cardiovasculare. Una dintre cele mai bune moduri de a creste nivelul de HDL este de a consuma grasimi, iar dieta ketogenica include o multime de grasimi.

De aceea, nu ar trebui sa fie ceva surprinzator sa observam o crestere a nivelului de HDL in cazul acestei diete, in timp ce acesta tinde sa creasca doar moderat sau chiar sa scapa in dietele cu un continut redus de grasimi.

Raportul HDL:Trigliceride este un alt predictor puternic al riscului de boli cardiace.  Cu cat este mai mare, cu atat exista mai mult riscul de boli cardiace.

Prin scaderea trigliceridelor si cresterea nivelurilor de HDL, dietele cu un continut scazut de carbohidrati conduc la o imbunatatire majora a acestui raport.

Sursa